Cadmus fordítás Cadmus
Nap képe

2016. 05. 09.

Nap képe: Köszönjük Izrael!

2016. 05. 09.

A napokban a magukat „szíriai mérsékelt ellenzéknek” nevezett szervezetek szimpatizánsai tartottak tüntetést Londonban. Az ott készült fénykép mindent elárul ki kivel és miért van egy oldalon a szíriai háborúban.

A nyugat által támogatott Szíriai Nemzeti Koalíció és annak fegyveres szárnya a Szíriai Szabad Hadsereg zászlaival vonultak ki London utcáira az ellenzékinek nevezett szervezetek szimpatizánsai.

A szimpatizánsok között kurdok is voltak, akik zászlóikkal vonultak ki és Szíria területi egységét szeretnék felszámolni, hogy, létrehozzanak magunkat egy külön országot olyan területen ahol a kurdok aránya nem éri el a 30 %-ot.

Ami ennél is megdöbbentőbb volt a tüntetésen előkerültek az izraeli zászlók is. Eddig is több szír ellenzéki politikus szájából elhangzott, hogy Izraelnek nagyobb szerepet kell vállalnia a szíriai konfliktusban, de ez idáig a cionista állam zászlaja otthon maradt.

A londoni tüntetésen,- amit mellesleg azért tartottak mert a  kormányerők jelentős területeket foglaltak vissza Aleppoban – a szimpatizánsok plakátjaikon külön megköszönték Izraelnek, amiért a cionista állam sérült „civileknek” nyújt kórházi ellátást. Mára teljesen köz tudod, hogy a megszállt Golán-fennsík szíriai oldalán kizárólag az Al-Kaida és az Iszlám Állam nevű terrorszervezet fegyveresei harcolnak a kormányerők ellen. A izraeli katonai kórházsátrakban a terrorszervezet megsérült tagjait látják el.

Azt hiszem mára mindenki számára világos, hogy kik vannak szövetségben Szíria ellen, és melyek, azok az erők, akik viszont az ország egységéért és függetlenségéért harcolnak.

 Megjegyzésként írom, hogy zöld, fehér fekete középen három piros csillagú zászló mellesleg a francia gyarmat idején használatos trikolor volt, amit azóta a függetlenséget elnyert Szíria többször is lecserélt.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑