Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2017. 09. 06.

Nap videója: Örömünnep Szíriában – pótselejtezőzik a válogatott (Képek, Videók)

2017. 09. 06.

Drámai küzdelmek közepette, a mérkőzés 93. percében rugott góllal Szíria válogatottja kiharcolta a futball VB pótselejtezőjét.

Mint korábban felvezettük, a tegnapi napon Szíria olyan közel került a foci Világbajnokságon való szerepléshez, mint még soha. Az ellenfél az az Irán volt, aki a legutóbbi 8 mérkőzésén egyetlen gólt sem kapott…

Szíria ezt a gólcsendet már a mérkőzés elején nagyon hamar megtörte. Omar Al Somah távoli szabadrúgását még védte a kapus, de a Tamer Haj elé pattanó labdát már nem (0-1). Ezután az iráni támadók nagy vehemenciával támadták végig a félidőt, aminek az eredménye meg is lett, nem sokkal az első félidő vége előtt kiegyenlítettek (1-1). A második félidőben Irán jobban játszott, és bár a szíriai kapus, Ibrahim Alma rengeteg parádést védést mutatott be, végül Azmoun megszerezte csapata és saját második gólját is (2-1), amivel eldőlni látszott a mérkőzés. Ekkor jött a csattanó, a 90+3. percben egy szíriai kontra során a csereként beállt Mardikian passzolt Al Somahnak, aki a kapus lábai közt elrúgva a labdát kiegyenlített (2-2).

Nap videója: Örömünnep volt Damaszkuszban a mérkőzés lefújása után:

Ünneplés Aleppóban:

A szíriai szurkolótábor a helyszínen – ilyen volt a hangulat:

Haszakah városában is hajnalig tartott a buli:

.

Amikor ez a gól esett, már lehetett tudni, hogy a másik párharc Üzbegisztán és Dél-Korea között 0-0-s döntetlennel véget ért, így Szíria Üzbegisztánt megelőzve 3. lett a csoportjában, és készülhet a pótselejtezőkre.

Végül pedig a továbbjutást érő gól és a játékosok, edzői stáb reakciói:

Szíria ellenfele a pótselejtező első felében Ausztrália lesz. A mérkőzéseket októberben játsszák.

Orientalista.hu – Johnny Corleone

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑