Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2018. 08. 18.

Nasrallah: Az ellenállás sokkal erősebb mint korábban…Az izraeli ellenség kísérlete a szíriai állam megbuktatására kudarcot vallott

2018. 08. 18.

Sayyed Hassan Nasrallah, a Hezbollah nevű libanoni szabadságharcos szervezet főtitkára kijelentette, hogy az ellenállás, vagyis a Hezbollah sokkal erősebb mint valaha és a cionisták kísérlete a szíriai állam megbuktatására kudarcot vallott. És szeretné megköszönni Szíriának és Iránnak, hogy annak idején, a 2006-os izraeli agresszió idején kiálltak Libanon mellett. Akkor ugyanis jelentős győzelmeket sikerült elérni, melyek megváltoztatták az erőviszonyokat.

Nasrallah ezeket a kijelentéseket a júliusi győzelem 12. évfordulója alkalmából tette. Megjegyezte, hogy a libanoni nemzeti ellenállás sokkal erősebb mint volt és sokkal jobb képességekkel rendelkezik mint valaha:

,,Ahogyan annak idején megnyertük a háborút a megszálló hatalom ellen, győztesek leszünk a jelenleg a térségben zajló háborúban is és már nagyon közeli a győzelem.,,

Nasrallah szerint az ellenállás győzelme miatt elbuktak az ellenség céljai, melyeket Afganisztán és Irak megszállás után szeretett volna elérni a térségben. Szerették volna háborúba belerántani a térség országait és ugyanaz volt a céljuk mint a cionista ellenségnek. Jelenleg ugyanezzel kell szembenéznie Szíriának és szövetségeseinek a már évek óta folyó terrorizmus elleni háborúban.

A Hezbollah főtitkára rávilágított arra a nagy igazságra is, hogy Izrael jelentősen beleavatkozott a szíriai háborúba, hiszen ők támogatták a terrorszervezeteket az ország déli részén. Nasrallah ezen kijelentése teljesen helytálló, hiszen a terroristák állásait felszámoló szíriai csapatok rendszeresen találtak izraeli gyártmányú fegyvereket és tüzérségi lövedékeket. Ezen kívül a cionisták a megszállt Golán fennsíkon katonai kórházakban látták el az Iszlám Állam és a Nuszra Front sebesült terroristáit.

A főtitkár arra is rámutatott, hogy a térségben működő ellenséges katonai tengelyt irányító Al-Szaúd család elbukott Szíriában, Irakban és Jemenben is. Most pedig rávette a világot az Irán elleni szankciók elfogadására, hiszen sikeresen támogatja az ellenálló mozgalmakat Libanonban és Palesztinában.

A libanoni belpolitikával kapcsolatban Nasrallah egyetért abba, hogy fel kell gyorsítani a kormányalakítás folyamatát a jelenlegi libanoni gazdasági helyzet miatt. Ezen kívül olyan fejlesztéseket kell megvalósítani, melyek a libanoni állampolgárok érdekeit szolgálják. Ez viszont teljes körű együttműködést igényel. Szeretné ha a libanoni pártok folytatnák a párbeszédet és nem a regionális érdekek határoznák meg a kormányalakítást.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑