Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2016. 03. 11.

Négy kopt keresztényt tartóztattak le Líbiában

2016. 03. 11.

A líbiai hatóságok szerdán négy kopt keresztényt vettek őrizetbe. A vád ellenük, keresztény hittérítés. – közölte a difa3iat.com nevű arab keresztény hírportál.

A Bengázi város rendőrségének közleménye szerint a négy egyiptomi származású kopt fiatalembert, régóta körözték, mert állításuk szerint tiltott hittérítéseket tartottak a líbiai városban.

A letartóztatott keresztényeknél Bibliákat találtak, amiket bizonyítékként lefoglaltak a hatóságok.

.

Líbia szinte teljes lakossága muszlim hitű. Kadhafi rendszerének megdöntése után több tucat szélsőséges csoport alakult és vette át a hatalmat egyes települések felett. A vahabita, szalafita ideológia a társadalomban és a „legitim politikai körökben is helyett talált.

Bár a líbiai törvények szerint nem büntethető az, aki az Iszlám valláson kívül más vallást gyakorol vagy annak térítésében részt vesz. Ennek ellenére még a központi kormányhoz tartozó rendvédelmi hatóságok is üldözik a más vallásukat ebben az esetben a kopt keresztényeket.

Egy évvel ezelőtt a líbiai partoknál 21 kopt keresztényt végeztek ki az Iszlám Állam terroristái. A vendégmunkásként dolgozó keresztény mártírokat azóta a Kopt Egyház szenté avatta őket.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑