Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2023. 05. 13.

Négy nap alatt ezer rakétát lőttek Izraelre

2023. 05. 13.

Az Iszlám Dzsihád május 9-e óta 1099 rakétával támadta Izraelt a Gázai övezetből, amelyek közül 340-et a Vaskupola nevű védelmi rendszer elfogott, és ugyanebben az időszakban az izraeli hadsereg megtorlásul a palesztin fegyveresek 325 támadási helyét semmisítette meg az övezetben – közölte szombaton a hadsereg sajtószolgálata.

Az Iszlám Dzsihád által indított rakéták közül több mint kétszáz el sem érte Izrael területét, még Gázában felrobbant – tették hozzá.

A palesztin dzsihadista fegyveresek szombat délelőtt is támadták rakétákkal Izraelt, emiatt megszólaltak a légoltalmi szirénák az ország déli részén fekvő Askelon és Szderót városokban. Eközben az izraeli hadsereg több aknavetőt és rakétaindító állást megsemmisített a Gázai övezetben.

Az Iszlám Dzsihád megtorlásul indította rakétatámadásait amiatt, hogy egy izraeli börtönben 86 napos éhségsztrájk után meghalt a terrorszervezet egyik vezetője.

Cahi Hanegbi, az izraeli nemzetbiztonsági tanács vezetője szombaton közölte: az Iszlám Dzsihád arzenáljában 6000 rakéta van, a Gázai övezetet irányító Hamász iszlamista szervezetnek pedig ennek a négyszerese.

MTI

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑