Cadmus fordítás Cadmus
Lapszemle

2016. 04. 03.

Nem bírt a legmodernebb orosz tankkal az amerikai csúcstechnika

2016. 04. 03.

Az közismert tény, hogy az Egyesült Államok fegyverekkel támogatja az általa csak mérsékeltnek nevezett, az Aszad-kormány ellen harcoló csoportokat Szíriában. Erre válaszul pedig az oroszok korszerű felszerelésekkel és fegyverekkel látják el a kormányerőket.

Az USA különböző kerülőutakon hatalmas mennyiségű TOW páncéltörő rakétát adott át a Szabad Szíriai Hadseregnek. Ezekkel a fegyverekkel aztán a felkelők nagy pusztítást végeztek a kormánycsapatok meglehetősen elavult páncélosai között. Az öreg T-55 és T-72 harckocsik páncélzatát úgy ütötte át az amerikai kumulatív páncéltörő rakéta, mint a hártyát.

Erre válaszul az oroszok a legmodernebb T-90-es harckocsikkal kezdték el felszerelni a kormánycsapatokat. Csak idő kérdése volt, hogy mikor fog összecsapni a két csúcstechnika.

A Kontakt-5 reaktív páncélzattal ellátott harckocsi azonban kemény diónak bizonyult az amerikai páncéltörő rakétának. A felvétel tanulsága szerint az eset még február végén történt Aleppóban. A felkelők ugyan közvetlen találatot érnek el a harckocsin, amely személyzetének egyik tagja ki is ugrott a járműből, azonban az orosz T-90-es megúszta a kalandot, nem sokat ártott neki a találat. Erről tanúskodik egy a Twittere feltöltött felvétel is. Ezt a kört most az oroszok nyerték, felsült az amerikai csúcstechnika.

Alfahir.hu

Megosztom:

Back to Top ↑