Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2016. 05. 25.

Német miniszter: az EU költségvetésének 10%-át költsék a migránsokra

2016. 05. 25.

Gerd Müller német fejlesztési miniszter az Európai Unió teljes éves költségvetésének 10%-át, vagyis nagyjából 10 milliárd eurót átirányítaná a menekültválság kezelésére – írja a Guardian.

A javaslat az isztambuli humanitárius értekezleten hangzott el, és azért lenne erre szükség, mert az EU jelenlegi módszerei a válság kezelésére nem elégségesek.

„Nem tarthatjuk egyik konferenciát a másik után, miközben a vállalásaink nem valósulnak meg” – mondta Müller Isztambulban.

Az EU intézményei eddig külön-külön reagáltak a menekültválság különböző aspektusaira. Más felelősségi körbe tartozik az EU-török megállapodás, a líbiai embercsempészek elleni fellépés, és van külön egy bevándorlásügyi főbiztos is. Most ezeket a területeket egységes vezetés alá hoznák.

Müller beszéde után a hallgatóságból megkérdezték, hogy nem-e lettek félrefordítva az elhangzottak, de a fejlesztési minisztérium szóvivője megerősítette, hogy nem hibázott a tolmács. Hozzátette továbbá, hogy a 10 milliárd eurót nem a mostani költségvetésen felül kéne előteremteni, hanem a költségvetés átstrukturálásával.

Orientalista.hu – Jack Fall

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑