Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2016. 01. 08.

Német újságíró: Szíria Bashar Al-Assad elnök vezetésével az utolsó szekuláris állam a régióban!

2016. 01. 08.

Az addiyar.com portál szerint a Közel-Kelet ügyeit kutató német újságíró, Peter Scholl-Latour kijelentette, hogy ami Szíriában zajlik, annak semmi köze sincsen az emberi vagy a szabadságjogokhoz, mint ahogyan azt a Nyugat állítja. Egyúttal figyelmeztette a nyugati országokat annak következményeire, ha továbbra is támogatják a fundamentalistákat, a szélsőségeseket és a fegyveres terrorista csoportokat.

Scholl-Latour egy a Wiener Zeitung osztrák újsággal készült interjúban rámutatott arra, hogy az amerikaiak és az európaiak támogatást adtak a vahabita Szaúd-Arábiának, akik pedig a világ összes táján pénzzel támogatják a „szalafitákat”. Emellett Scholl bírálta a nyugati országokat, hogy nem tanultak az úgynevezett „arab tavaszból”, mivel mára láthatóvá vált, hogy sem demokráciának sem szabadságnak nincsen nyoma azokban az országokban, amelyek átélték azt a bizonyos „tavaszt”.

Rámutatott arra, hogy Szíria, Bashar Al-Assad elnök úr vezetésével az utolsó szekuláris állam a régióban, továbbá figyelmeztetett annak a következményeire, hogy az Öböl-államok, mint Szaúd-Arábia és Katar támogatják a szélsőségeseket és az iszlamista fundamentalistákat.

A német kutató felszólította a Nyugatot, hogy távolodjon el azon illúzióitól, hogy demokrácia, szabadság és gazdasági fejlődés lesz ezek után az országban, egyúttal figyelmeztetve a Nyugatot arra, hogy azok az erők, amelyeket jelenleg támogatnak, rövid időn belül veszélyt fognak rá jelenteni.

Másrészről kitért a törökök szerepére, hogy azok a területükön keresztül megkönnyítették a fegyveres terrorista csoportoknak a logisztikai eszközökhöz és fegyverekhez való hozzájutást. Továbbá rámutatott arra, hogy a törökök projektje, mely szerint ezen úton megerősítik a pozíciójukat a régióban, enyhén szólva sem kockázatmentes Törökország számára.

Orientalista.hu – Syriana

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑