Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2022. 09. 09.

Németország elutasította egy iráni keresztény férfi menedékkérelmét

2022. 09. 09.

Németország megtagadta egy negyvennégy éves iráni keresztény férfi menedékkérelmét, aki hite miatt menekült Európába.

Hassan a németországi Szövetségi Migrációs és Menekültügyi Hivatal előtt elmondta: sógorán keresztül ismerte meg a keresztény vallást, akit később hite miatt börtönbe zártak, majd megöltek. Hassan azért menekült Európába, hogy ő ne jusson sógora sorsára csak azért, mert keresztény.

Augusztus második hetében az Európai Emberi Jogi Bizottság elutasította Hassan menekültjogi kérelmét, akit most bármikor visszatoloncolhatnak Iránba, ahol börtönbüntetés, vagy halál várhat rá keresztény hite miatt.

A negyvennégy éves iráni férfi az mondta a német hatóságoknak: „A feleségem testvére teljesen más ember lett, miután a keresztény hitre tért. Mi is azt akartuk érezni, amit ő” – mondta, majd hozzátette:

„Iránban sok gonddal küzdöttem… Rengeteg kérdésem volt, amit nem tehettem fel. Ha bármit kérdeztem az iskolában, megvertek érte. Ezért mindig is meg akartam tudni, ki is valójában az Isten. Egy nap a sógorom azt mondta nekem és a feleségemnek, hogy jó híre van. Talált egy kincset, egy igazi, élő Istent, Jézus Krisztust, akinek gyermekei vagyunk és nem a rabszolgái. Azt mondta, mindenki számára elérhető az üdvösség”.

Ekkor Hassan egész családjával a keresztény hitre tért. Amikor ez a hatóságok tudomására jutott, házkutatást tartottak náluk, és több tárgyat is elkoboztak tőlük, köztük könyveket, a család bibliáját, de még a számítógépeket és az útleveleiket is. Ekkor a család Törökországba, majd onnan Németországba menekült.

„Németországban is terjesztem a hitet. Imaköröket szervezek itt, a szállásunkon. Jó példát szeretnék mutatni, hogy mások is megtérjenek a keresztény hitre. A legfontosabb célom, hogy a gyermekeim szabadon megtalálják Jézust, és jót cselekedjenek”.

Miután elutasították Hassan menedékkérelmét, a férfi a griefswaldi közigazgatási bírósághoz fordult. A bíróság elutasította a fellebbezést, arra hivatkozva, hogy „nem tűnik valószínűnek, hogy egy muzulmán férfi a keresztény hitre térjen, miután ezért kínozták és ölték meg sógorát” – írja az ADF International.

Vasarnap.hu

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑