Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2017. 08. 28.

Nemzeti könyvtárrá alakítják át a Mahmud Abbasznak emelt palotát

2017. 08. 28.

Nemzeti könyvtárrá alakítják át az eredetileg Mahmud Abbasz palesztin elnök főhadiszállásának és a külföldi méltóságok fogadóhelyének szánt palotát a ciszjordániai Ramallah szomszédságában.

A Szurda nevű rámalláhi elővárosban álló épületegyüttes munkálatai csaknem öt évvel ezelőtt kezdődtek, és a komplexum már majdnem teljesen készen van. Azt egyelőre nem tudni, hogy mennyi ideig fog tartani a könyvtárrá alakítás.

A 17,5 millió dollárt felölelő komplexum építési költségeit a palesztin pénzügyminisztérium által kiutalt pénzekből, valamint adományokból fedezték, ám ennek ellenére is sokan bírálták az építkezést.

A palesztin elnök javaslatára fordítják a köz javára az épületkomplexumot

Ehab Bszeiszo kulturális ügyekért felelős miniszter szerint Abbasz döntött a 27 ezer négyzetméteres földterületen fekvő, 4700 négyzetméteres komplexum átalakításáról.

“Az elnök szerint a palotát a köz javára kell fordítani azáltal, hogy hatalmas nemzeti könyvtárrá alakítjuk, amelyet egy igazgatóság fog felügyelni” – mondta Mohammed Stajjeh, a palesztin fejlesztési és újjáépítési gazdasági tanács (PECDAR) vezetője.

Orientalista.hu – Magyar Hírlap, MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑