Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2016. 07. 02.

Nemzetközi Quds nap az elnyomó hatalmak ellen

2016. 07. 02.

Ezt a napot azok támogatására tartják, akik gyengék és elnyomottak ahhoz, hogy szembenézzenek az arrogáns hatalmakkal. Ez a nap azon nemzetekről szól, akik a cionista elnyomás és más hatalmi elnyomás alatt szenvednek; és emiatt nem tudnak szembeszállni a nagyhatalmakkal.

Ez az a nap továbbá, amikor az elnyomottaknak ki kéne állniuk az elnyomóik ​​ellen, beledörgölni az orrukat a piszokba; és ez az a nap, amikor a képmutató megkülönböztethető a valódi hívőtől.

A Nemzetközi Quds (Jeruzsálem) nap egy nemzetközi nap, de nem csak ezt a napot szentelik egyedüliként Quds (Jeruzsálem arab neve) részére.

Onnan lehet megkülönböztetni az igaz hívőket a képmutatóktól, hogy az előbbiek Quds Napként ismerik el ezt a napot, és tudják, hogy ezen a napon mit kell tenniük, míg a képmutatók titokban kapcsolatban állnak a nagyhatalmakkal és Izrael barátai, vagy közömbösek ezen a napon, és nem teszik lehetővé, illetve akadályozzák, hogy az emberek a Nemzetközi Quds napon felvonulásokat tartsanak.

A Nemzetközi Quds nap az elnyomott nemzetek sorsa melletti elkötelezettség napja.

A cionista mozgalom, melynek célja, hogy gyökerestül elszakítsák a palesztinokat a földjüktől, hogy aztán annak maradványaira egy terrorista országot építsenek, most fenyegetve érzi magát, mert egymilliárd muszlim nem ismeri el a létezésüket. A cionistáknak jó okunk van arra, hogy fenyegetve érezzék magukat, mivel több millió muzulmán készül fel al-Quds felszabadítására.

Bizonyára a Nap sütni fog ismét Palesztinában a muzulmán nemzet felett.

Khomeini imám (R.A.), az Iráni Iszlám Köztársaság alapítója és néhai vezetője jelentette be, hogy a Ramadán hónap utolsó pénteke a “Quds nap”. Több millió muzulmán vonul fel az egész világon ezen a napon, felhívva a figyelmet a szabadságra és a muzulmán nemzet visszatérésére Palesztinába, amely jelenleg a cionisták elnyomása alatt áll.

Khomeini imám azt mondta: “Felkérem a muszlimokat a világ minden tájáról, hogy szenteljék fel a Ramadán szent hónap utolsó péntekét “Quds Napként”, és hirdessék a muszlimok a nemzetközi szolidaritást a muzulmán palesztin nép törvényes jogainak támogatásához.”

“Sok éven át hívtam fel a figyelmet a muzulmánok kiszolgáltatottságára és veszélyeztetettségére a bitorló Izrael miatt, amely ma fokozott kegyetlenséggel támadja a palesztin testvéreket, és amely Dél-Libanonban különösen, folyamatosan bombázza a palesztin otthonokat abban a reményben, hogy szétzúzzák a palesztin ellenállást. Arra kérem a muszlimokat a világ minden tájáról, és a muszlim kormányokat, hogy fogjanak össze a bitrolók és annak támogatói ellen, elvágva azok törekvéseit.”

“Felhívom minden muszlim figyelmét, hogy a Quds napot a Ramadán szent hónap utolsó péntekére jelöljék ki – amely hónap maga is egy meghatározó időszak, és szintén a meghatározója a palesztin nép sorsának -, hogy ez az ünnep, bizonyítva a muszlimok szolidaritását világszerte, támogatást jelentsen a muszlim emberek törvényes jogainak.

Orientalista.hu – Persianews

Megosztom:

,
Back to Top ↑