Cadmus fordítás Cadmus
Lapszemle

2022. 10. 21.

Nyilatkozott a francia étterem-tulajdonos, hogy miért dobta ki az ukránokat

2022. 10. 21.

Az ukrán nők nem fogyasztottak csak az áramot és a mosdót használták, amiből elege lett a tulajdonosnak. Ezután az ukránok megfenyegették.

Alex, a párizsi Le Cosy Montparnasse étterem tulajdonosa egy ukrán nőkkel történt incidensről nyilatkozott, amely után azt mondta nekik: “Éljen Putyin” – írja a RIA Novosztyi.

Korábban a francia főváros alpolgármestere, Jean-Luc Romero-Michel közzétett egy videót, amelyen az étterem tulajdonosa két ukrán nőt dobott ki a Cosy Montparnasse nevű étteremből egy szóbeli konfliktus után.

Mint az étterem tulajdonosa a RIA Novosztyi hírügynökségnek elmondta, vasárnap két nő – anya és a lánya – bement az étterembe, kértek egy asztalt, ahol volt konnektor a telefonjuk töltéséhez, majd bementek a mosdóba, és visszaültek az asztalhoz. A pincérnő többször is megpróbálta felvenni a rendelésüket, de mindannyiszor visszautasították, mondván, hogy több időre van szükségük a gondolkodáshoz.

“VÁRUNK MÉG EGY KICSIT, ÖT PERCET, TALÁN TÖBBET IS, ÉS VISSZAKÜLDÖM A PINCÉRNŐT A RENDELÉSÉRT. ÉS AKKOR AZT MONDJÁK NEKI – “MI UKRÁNOK VAGYUNK! A PINCÉRNŐ AZT VÁLASZOLTA – “IGEN, ÉS AKKOR MI VAN? MIT FOGSZ INNI?”.

Megdöbbentette őket az ilyen reakció, hogy úgy bánnak velük, mint mindenki mással, talán nem is számítottak rá. Nem érdekel minket, hogy milyen nemzetiségűek a vendég – oroszok, ukránok vagy németek” – mondta Alex.

Ezután a nők felálltak, hogy valószínűleg elhagyják az éttermet.

“Odamentem és megkérdeztem – ‘mit fogsz inni?’. Azt válaszolják – nem, semmit. Azt mondtákk, hogy a szolgáltatás kellemetlen volt” – meséli az étterem tulajdonosa.

Azt válaszolta az ukránoknak, hogy legalább kávét vihetnének elvitelre, ha már az étteremben használták a mosdót és a konnektort.

“AZTÁN ELKEZDTEK MAGYARÁZKODNI NEKEM A GOOGLE FORDÍTÓJÁN KERESZTÜL, ÉS AZT MONDTÁK, HOGY ” NEGATÍV REKLÁMOT” CSINÁLNAK NEKÜNK. AZT MONDTAM: “ELÉG VOLT, ELÉG VOLT, EL LEHET INNEN MENNI”.

Elegem lett belőlük. Az ajtóhoz kísértem őket, és a lány az online fordítón keresztül közölte velem – “ukránok vagyunk, és most gusztustalan reklámot fogunk csinálni neked! Azt válaszoltam – “aah, ti ukránok, én meg Putyin mellett vagyok, éljen Putyin!”.

Már így is felbosszantottak! Aztán azzal vádoltak minket, hogy megtagadtuk tőlük a szolgáltatást. Ami nem igaz” – hangsúlyozta a Cosy Montparnasse étterem tulajdonosa.

Hozzátette, hogy miután a videós incidens elterjedt, egy ukrán felkereste az éttermet, és felajánlotta, hogy felvesz egy videót, amelyben bírálnia kell az orosz elnököt, de Alex visszautasította.

“Nem fogom szidni Putyint. A hazáját védi, sok szerencsét hozzá. Megértem, hogy a politika bonyolult dolog. Jól értem (a politikát – a szerk.), magam is átéltem a háborút (Algériában – a szerk.). Ha Biden holnap felhívja Putyint, akkor meg fognak egyezni és minden rendben lesz….. Amikor az emberek odajönnek hozzám, és azt mondják – “nézd meg, mi lesz veled” -, az fenyegetés, tiltott dolog, ezért ideges lettem, és felkiáltottam: “Éljen Putyin!”. És újra megtenném – mert Putyinnak meg kell védenie a területét, meg kell védenie a népét” – összegezte.

Orosz Hírek

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑