Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2022. 10. 13.

Nyugati államok által támogatott szervezetek szítják a feszültséget Iránban

2022. 10. 13.

Ahmad Vahidi iráni belügyminiszter bejelentése szerint nyugati államok által fizetett terrorszervezetek irányítják a zavargásokat Iránban.

A múlt héten történt rendbontások során az iráni rendőrség több külföldi állampolgárt is letartóztatott akik szervezőként vettek részt a napokig tartó gyújtogatásokban és fosztogatásokban.

Helyi forrásunk szerint az iráni hatóságok brit, francia, német és olasz állampolgárokat tartóztattak le akik részt vettek a gyújtogatásba és fosztogatásokba forduló tüntetések szervezésében.

Az iráni külügyminisztérium több nyugati állam nagykövetét is berendelte, mivel több európai diplomata nyíltan kiállt ezen cselekmények mellett.

Az iráni belügyminiszter bejelentésén azonban nincs miért meglepődnünk, hiszen az Egyesült Államok és nyugati szövetségesei, valamint Izrael állam már 1979 óta az Iráni Iszlám Köztársaság belső rendjének megdöntésén fáradozik. Azóta képtelenek feldolgozni azt, hogy az iráni nép elzavarta az országot idegen kézbe juttató Amerika-báb uralkodót.

1979-óta folyamatosak az ilyen próbálkozások és szinte évenként történik egy-egy kísérlet a belső rend megdöntésére. Ezekben a kísérletekben természetesen élen járnak a nyugati titkosszolgálatok által finanszírozott ,,civil szervezetek,, akik az Egyesült Államok által szervezett ún. ,,színes forradalmaknál,, is feltűntek. (Grúzia, Ukrajna, Fehéroroszország). Továbbá támogatja őket az 1979-ben elűzött uralkodó családja akik még mindig arról álmodoznak, hogy egyszer még amerikai segítséggel visszakaphatják az iráni trónt.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Fars News)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑