Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Lapszemle

2016. 09. 27.

Obama takargatná: Kiszivárgott az FBI terrorista statisztikája

2016. 09. 27.

Bizalmas FBI aktákat szivárogtatott ki a Breitbart amerikai hírportál. Az adatokból egyértelműen kiderül: az Egyesült Államokban egy év alatt több, mint 7700 terrorista került összetűzésbe a hatóságokkal és az is dokumentálva van, hogy a határon fekvő államok a legveszélyeztetettebbek ebből a szempontból.

A kiszivárgott bizalmas FBI dokumentumok adatai azt mutatják, hogy a legtöbb összetűzés az USA-Mexikó határon történt. A dokumentált összetűzések szereplői jellemzően terroristák, vagy terrorizmussal alaposan gyanúsíthatóak. Ezek a személyek a határ túloldaláról szöktek be vagy próbáltak beszökni az Egyesült Államokba – olvasható a Breitbartcikkében.

map1

A dokumentumokban szereplő adatok az FBI terroristákat nyilvántartó rendszeréből a Terrorist Screening Center -ből származnak. Ez a rendszer a terroristák kiszűrésére használt adatbázisra az úgynevezett „Terror Watch List”-re épül.

A most nyilvánosságra hozott adatok az FBI arizonai Terrorellenes Információs Központjának (Arizona Counter Terrorism Information Center’s – ACTIC) oktatási anyagai. A dokumentumokban szereplő számok, diagramok a 2015. július 20. és a 2016. július 20. közötti időszakra támaszkodnak. A tíz oldalas dokumentumból kilencet jelentett meg a Breitbart.

Bizonyos dokumentumok az egész országról szólnak, míg mások kifejezetten Arizona államra összpontosítanak.

A hatodik oldalon szereplő kördiagram az egyik legérdekesebb. Jól látszik, hogy a terrorista összetűzések Arizonára vetítve, miképpen oszlottak meg. Nyolcvankilenc esetben szunnita, 56 esetben síita, 70 egyéb nemzetközi terrorista csoportok vagy annak partnerszervezete, és mindössze 52 eset volt köthető belföldi terrorizmushoz.

sunnita

A kiszivárogtatott dokumentumok és adatok elérhetők a Breitbartoldalán.

A most nyilvánosságra került dokumentumok igazolják és alátámasztják a republikánus elnökjelölt Donald Trump illegális bevándorlás megszüntetését célzó javaslatainak szükségességét és időszerűségét.

Mint ismert az egymással szemben álló két oldal legszignifikánsabb nézetkülönbsége az illegális bevándorlás megítélésében van.

TRUMP MEGFÉKEZNÉ AZ ILLEGÁLIS BEVÁNDORLÁST

A republikánus elnökjelölt szerint jobbára Mexikó felől érkező latin-amerikai bevándorlási hullám a bűnözésnek is melegágya. De megháromszorozná a bevándorlási hivatalnokok számát és nagyobb figyelmet szentelne a vízumrendelkezések betartatásának is. A törvénytelen bevándorlók ugyanis jellemzően nem tiltott határátlépők, hanem vízummal érkeznek, de annak lejártát követően „elfelejtenek” hazamenni.

TRUMP, Donald

Trump leszögezte, hogy a bűncselekményeket elkövető illegális bevándorlók „zéró toleranciára” számíthatnak, a tömeges kitoloncolásról pedig így fogalmazott:

„hívhatják deportálásnak is, annak, aminek akarják, a sajtó ugyan nem szereti ezt a kifejezést, de hívhatják akárhogyan, az illegálisok márpedig menni fognak”.

Hozzátette viszont: a kitoloncoltak visszajöhetnek az Egyesült Államokba, de csakis legális úton, az új bevándorlási rendszernek megfelelően kérelmezve a beutazást.

Trump álláspontja szerint mind Obama, mind Clinton támogatja a nyitott határok politikáját, eltűri, ha valaki a vízum érvényességének lejárta után is az Egyesült Államokban tartózkodik. Kijelentette: politikai ellenfelei az amnesztia hívei, és „veszélyes bűnözőket” bocsátanak szabadon.

A DEMOKRATÁK A BEVÁNDORLÓK PÁRTJÁN

Néhány héttel ezelőtt Washingtonban Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje átfogó bevándorlási reformot és

az illegálisan az országban élőknek mielőbbi amerikai állampolgárságot ígért.

Dicsérte a spanyolajkú közösség hozzájárulását az ország fejlődéséhez, és neveket sorolt fel a híres, tekintélyes karriert befutó emberek közül.

CLINTON, Hillary; OBAMA, Barack

Kifejtette, hogy elnökké választása esetén hivatalba lépése után száz napon belül átfogó bevándorlási reformot terjeszt elő. Ennek elfogadására szerinte van is esély, mert reményei szerint a demokraták a kongresszusban is megszerzik a többséget. Ugyan ezen a rendezvényen felszólaló

Barack Obama amerikai elnök nagyobb arányú bevándorlást szorgalmazott,

hangsúlyozva, hogy Amerikában – az őslakosokat leszámítva – mindenki bevándorló.

„Nem lehet elégszer és elég hangosan megismételni: a bevándorlók és a menekültek revitalizálják és megújítják Amerikát” – jelentette ki korábban az amerikai elnök kiemelve, hogy míg más országok pusztán befogadhatják a bevándorlókat, az amerikaiak abban különböznek tőlük, hogy ők maguk is bevándorlók leszármazottai.

Az amerikai elnök következetesen ellenzi a menekültkérdés és a terrorizmus összemosását ugyanakkor számos republikánus politikus bírálta, amiért támogatja, hogy az Egyesült Államok a jövő év végéig tízezer szíriai menekültet fogadjon be. Kritikusai attól tartanak, hogy a menekültek között megbújva dzsihadisták is bejuthatnak az országba.

Magyar Idők – Breitbart

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑