Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 08. 10.

Offenzivába kezdtek a kormányerők Aleppoban és Homszban

2015. 08. 10.

Előrenyomulást hajtott végre a szíriai hadsereg és a szövetséges erők  az észak szíriai Aleppoban, míg Homsz tartományban ellentámadást indított az ISIS ellen, hogy visszafoglalja Al-Karaitin keresztény várost.

Aleppo: A Szíriai Arab Hadsereg előrenyomult a Szulejman Al-Halabi-kerületben

Majdnem nyolc hónap telt el, hogy a Szíriai Fegyveres Erők nagyobb előrenyomulást hajtottak végre a tartományi fővároson Aleppon belül (lásd: Steffan de Mistura-féle tárgyalások). Ez megváltozott vasárnap reggel, amikor a Szíriai Arab Hadsereg a Liwa Al-Kudsz (Jeruzsálemi Dandár) palesztin milícia és a Nemzetvédelmi Erők (NDF) támogatásával elsöprő rohamot indított a Szulejman Al-Halabi-kerület ellen.

A Szíriai Fegyveres Erők és a lojalista palesztin milícia támadása a Midan-kerületbeli vonalaikból indult ki a Harakat Ahrar Al-Sham és az Al-Kaida (Dzsabhat Al-Nuszra) megszálló terroristák harcállásai ellen, amelyek a Szulejman Al-Halabi-kerületben helyezkednek el. A Fegyveres Erők majdnem két tucatnyi ellenséges fegyverest likvidáltak mielőtt végig harcolták az útjukat ennek a kerületnek a keleti végéig.

A Szulejman Al-Halabi-kerület kiemelten fontos része Aleppo városának, mert közvetlenül nyugatra fekszik a megszálló vahabita terroristák fellegvárainak számító Al-Szakhur és Shejkh Khadir kerületektől; amint ezeket a körzeteket sikerül elfoglalni a Szíriai Fegyveres Erőknek akkor ez hozzáférést biztosít számukra a Hanano-kerülethez.

A Szulejman Al-Halabi kerületben végrehajtott előretörésen kívül a Szíriai Fegyveres Erők szintén folytatták ellentámadásukat a Busztan Al-Pasha-kerületben, ahol szembeszálltak a Dzsabhat Al-Shamijah (Levantei Front) nevű terrorszervezet nagy létszámú csoportjával a sport stadion közelében.

Északra Aleppo városától a Szíriai Arab Fegyveres Erők tűzcsapásokat mértek a Dzsabhat Al-Shamijah terrorszervezet fegyvereseire a Handarat és Bashkovi települések közelében húzódó arcvonalon sok vahabita terrorista halálát eredményezve, közöttük voltak: Mohammad Fuad Al-Buszhri, Ahmad Ibrahim Mohszen, Dzsamal Thabet Al-Maszri és Bashir Musztafa Al-Sharif nevű megszállók.

A Szíriai Légierő légi hadműveletbe kezdett Kelet-Homsz felett; 30 ISIS terrorista hullott el Al-Karaitinban (Al-Qaryatayn)

A Szíriai Arab Légierő légi hadműveletet indított vasárnap reggel Homsz tartomány keleti területei felett, megtámadva az “Iraki és Levantei Iszlám Állam (ISIS) terrorszervezet állásait a tartomány kiterjedt sivatagos, Irak dél-nyugati határáig húzódó térségében.

Az ISIS/Daesh terrorszervezet szerdán a Szíriai Nemzetvédelmi Erők (NDF) helyi kontingensével vívott heves harcok után megszállta a stratégiai elhelyezkedésű Al-Karaitin (Al-Qaryatayn) várost; azonban a Homsz tartománybeli, történelmi asszír város megszállása óta a vahabita terrorszervezet képtelen volt továbbnyomulni a közeli települések felé a Szíriai Légierő folyamatos bombázásai miatt, ami megállította az ISIS terroristák előretörését.

Vasárnap reggel sem alakultak jobban a dolgok az ISIS terroristák számára, mert a Szíriai Légierő több mint 20 légi támadást hajtott végre Al-Karaitinban (Al-Qaryatayn), likvidálva 30 ellenséges fegyverest a terrorszervezetből, közöttük két szaúd-arábiai terroristát, akiket az ISIS-hez kötődő közösségi média aktivisták “Abu Abdullah” és Abud Madzser” neveken azonosítottak.

A 30-nál több ellenséges fegyveres likvidálásán kívül a Szíriai Fegyveres Erők megsemmisítettek 7 páncélozott járművet, amelyek légvédelmi gépágyúkkal voltak felszerelve.

A Szíriai Légierő ezenkívül folytatta a légi csapásokat Palmyrában, az ISIS/Daesh terroristák csoportjait bombázva az ókori bányák keleti pereme közelében.

Jelenleg tűzharc van a Szíriai Fegyveres Erők és az ISIS terroristák között Al-Abbaszijah körzetben Palmyra déli részén.

Ezenkívül tűzpárbajok zajlanak Al-Karaitin (Al-Qaryatayn) város nyugati felében a Szíriai Fegyveres Erők és az ISIS terroristák között, mert a Fegyveres Erők megpróbálják visszafoglalni ezt a várost, ami jelenleg a terrorszervezet ellenőrzése alatt áll.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (almasdarnews)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑