Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 01. 22.

Offenzívát indított a Szíriai Arab Hadsereg Deir Ezzornál (videó)

2017. 01. 22.

Az ISIS terrorszervezet a nyereségei megtartására törekedik Deir Ezzorban, közben a Szíriai Arab Hadsereg offenzívát indított

A Szíriai Arab Hadsereg egy nagyon fontos ellenoffenzívát indított Deir Ezzor tartományban pénteken, megtámadva az “Iszlám Állam” terrorszervezet állásait északra és délre a katonai repülőtértől.

A Szíriai Köztársasági Gárda “Kasszem Harccsoportja” vezetésével, a Szíriai Arab Hadsereg alegységei megrohamozták a köztemetőt, amely a katonai repülőtér és a Panoráma körforgalom térsége között helyezkedik el, ennél során súlyos harcok törtek ki az “Iszlám Állam” terrorszervezet fegyvereseivel.

Egy damaszkuszi katonai forrás szerint, a Kasszem Harccsoport számos pontot vissza tudott foglalni a temető területén, miközben az Orosz és a Szíriai Légierő kíméletlenül bombázza az ISIS terrorszervezet Panoráma térségbe vezető utánpótlási vonalait.

Miközben az “Iszlám Állam” fegyveresei tovább ostromolják a repülőteret, a Szíriai Arab Hadsereg fokozatos lépéseket tett, hogy újranyissa a fontos katonai létesítménybe vezető utánpótlási vonalát, azonban még mindig vissza kell foglalni Dzsirajah falut és a Deir Ezzor városi temető teljes területét.

deir ezzor syria army 22342

Issam Zaher Al-Deen tábornok és Nafez Assadallah harcicsoportja

Az ISIS terrorszervezet  tegnap éjszaka újabb rohamot indított a repülőtér ellen Deir Ezzorban

Az “Iszlám Állam” terrorszervezet nagy erejű támadást indított múlt éjjel Deir Ezzor tartományban, megrohamozva a Szíriai Arab Hadsereg ellenőrzése alatt álló stratégiai jelentőségű katonai repülőteret.
Az ISIS terroristák damaszkuszi idő szerint 21:30 órakor megrohamozták a katonai repülőteret, a déli oldalon lévő állásaikból kiindulva rohanták meg, a légvédelmi osztály bázisánál.

Válaszul az “Iszlám Állam” terrorentitás múlt éjszakai offenzívájára, az Orosz és a Szíriai Légierő folytatta műveleteit Deir Ezzor felett, negyvennél több légi csapást mérve a vahhabita terrorista célpontokra a sivatagi kormányzóságban.

Múlt éjszaka egyik fél sem jelentett be újabb területi nyereséget, az “Iszlám Állam” terrorentitás katonai repülőtér elleni támadásával összefüggésben.

“Az Iszlám Állam” terrorszervezet azt követően támadta meg a katonai repülőteret hogy visszaverte a Szíriai Arab Hadsereg nagy erejű előretörését a Panoráma körzetben és a temetőnél.

A Szíriai Arab Hadsereg válaszcsapást mért az ISIS terrorszervezetre Deir Ezzorban

Múlt éjjel a Szíriai Arab Hadsereg visszaverte az Iszlám Állam terrorszervezet fegyvereseinek súlyos támadását a Deir Ezzor Katonai Repülőtér közelében, miután tegnap számos pontot megrohamoztak a temető közelében.

Szombat este a Szíriai Arab Hadsereg válaszcsapást mért az “Iszlám Állam” terrorszervezetre a katonai repülőtér közelében, felszabadítva számos pontot, a temető nyugati részét és a Panoráma körforgalom közelében lévő helyeket Deir Ezzorban.

A megállás nélküli orosz légi támadások fedezetében a Szíriai Arab Hadsereg képes volt feltartóztatni az “Iszlám Állam” terrorentitás összes beszivárgási kísérletét a katonai repülőtér körül, a megszállók intenzív rohamai ellenére.

A Szíriai Arab Hadseregnek vissza kell még foglalnia a temető egészét, Dzsirajah falut, Dszabal Al-Amalt és Dszabal Harabiszht, mielőtt fel tudja számolni a “Iszlám Állam” fegyvereseinek ostromzárát a katonai repülőtér körül.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (Al-Masdarnews)

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑