Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2023. 07. 06.

Olajfa ligetet pusztítottak el zsidó telepesek

2023. 07. 06.

Illegális zsidó telepesek egy újabb olajfa ligetet gyújtottak fel a Nablusz városához közeli Burin településen.

A Burin falu tanácsának vezetője, Ibrahim Omran a WAFA-nak elmondta, hogy a Burin város területén illegálisan épült Jichar izraeli településről származó telepesek felgyújtottak mezőgazdasági területeket a város déli részén, és több tucat fát égettek el.

“A telepesek erőszaka már régóta a palesztinok mindennapi életének részévé vált a megszállás alatt. Az izraeli biztonsági erők lehetővé teszik ezeket az akciókat, amelyek palesztinok áldozataival – sérülésekkel és halálesetekkel –, valamint föld- és vagyonkárosodással járnak. fegyveres kísérettel, vagy akár csatlakozzon a támadásokhoz” – mondta a B’Tselem, a megszállt területek emberi jogi információs központja.

“A nyomozást, ha még meg is kezdik, általában úgy zárják le, hogy a be nem jelentett engedékenységi politika részeként semmilyen intézkedést nem tesznek az elkövetők ellen. Ennek az erőszaknak a hosszú távú hatása a palesztinok kifosztása Ciszjordánia egyre nagyobb részéből, ami megkönnyíti az elkövetőket. Izrael vegye át a földet és az erőforrásokat” – mondta B’Tselem.

A telepesek régóta el akarják űzni az őshonos palesztin lakosságot a területről, hiszen szeretnék bővíteni az illegálisan létrehozott Yitzhar nevű telepüket. Éppen ezért évek óta pusztítják a helyi lakosok mezőgazdasági területeit és az olajfa ligeteket.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (WAFA News Agency)

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑