Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2020. 10. 01.

Önjelölt szultán újabb ámokfutása

2020. 10. 01.

Elkezdődött a nagyzási hóbortban szenvedő, önjelölt neoszmán szultán újabb helyi háborúja az örmények ellen.

Teljes mértékben támogatás érdemli Örményországot és a megtámadott örmény népet, amelynek közösségei a jelenlegi ország határain kívül is nagy számban élnek. (Vajon hol él még ilyen nép…)

Örményország már a szíriai háború kezdete óta Szíria oldalán áll és lehetőségei szerint anyagilag is támogatja Szíriát és az ott élő örmény keresztényeket.

Az örmények kiálltak Szíria mellett és fegyverrel is harcolnak a Szíriai Arab Hadsereg soraiban és oldalán a vahhabita terrorizmus és a megszálló idegenek hatalmak elleni honvédő háborúban.

Erdogan hozzáfogott a Szíriában őt szolgáló vahhabita terrorista zsoldosok (a Murád Szultán Dandár martalócai, akik Aleppo kifosztásában is rész vettek és az Al-Kaida hóhérait is megszégyenítő módon gyilkolták a szíriai kurdokat) Hegyi-Karabahba történő exportálásához, hogy irtsák az ortodox keresztény örményeket.

Azonban a Hegyi-Karabah örmény közössége és Örményország Fegyveres Erői is fel vannak készülve a “szultánt” szolgáló azeriak és vahhabita zsoldosok elleni harcra. Örményország a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (ODKB) tagállama.

Az örményországi Gjumriban települ az Orosz Fegyveres Erők Kaukázuson-túli Haderő-csoportosítása 102. Alekszander Nyevszkij Érdemrendes Katonai Támaszpontja (102 ВБ ГРВЗ), egy megerősített gépesített dandár (https://vk.com/voennaya_baza).

Forrás: South Front katonapolitikai honlap (térképvázlat)

Orientalista.hu-Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑