Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2017. 10. 12.

Orbán: A kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon

2017. 10. 12.

Kifinomult és rafinált módszerekkel dolgoznak a keresztényüldözök, amely módszer igazságtalan, diszkriminatív és fájdalmas, de elviselhető – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzetközi Konferencia a Keresztényüldözésről – Válaszok keresése egy hosszú ideje elhallgatott válságra című budapesti konferencián elmondott köszöntőbeszédében.

A kormányfő szerint Európa olyan bevándorláspolitikát erőltet, amely beengedi a veszélyes szélsőségeseket az unióba, Magyarország azonban azt vallja: nem a bajt kell idehozni, hanem a segítséget kell odavinni, ahol arra szükség van. Közölte: Magyarország segíti az üldözött keresztények hazatérését.

  • Szellemi természetű, kifinomult és rafinált módszerekkel dolgozik az európai keresztényüldözés
  • A magyaroknak számos alkalommal kellet már harcolni, hogy megmaradhassunk kereszténynek és magyarnak
  • Egyetlen sokszínű és nagy közösség polgárai vagyunk, küldetésünk ennek őrzéséről és védelméről szól
  • Ma 215 millió keresztény elszenvedi az üldöztetés valamilyen formáját
  • A kormány azt a megoldást választotta, hogy a segítséget közvetlenül az üldözött keresztények egyházaihoz juttatja el

Az európai keresztényüldözés szellemi természetű, kifinomult és rafinált módszerekkel dolgozik. Igazságtalan, diszkriminatív és fájdalmas, de elviselhető. Nem mérhető össze azzal az üldöztetéssel, mely brutális és fizikai, melyet Afrikában és a Közel-keleten szenvednek el a keresztények – fogalmazott a miniszterelnök a konferencián.

A magyaroknak számos alkalommal kellet már harcolni, hogy megmaradhassunk kereszténynek és magyarnak, hadakoztunk hazánk déli határai mentén, védve a keresztény európát, a XX. században a kommunista diktatúra keresztény üldözésének voltunk elszenvedői. Ezért számunkra a sors szívtelen és abszurd tréfája, hogy egy ostromlott közösség polgáraiként éljük az életünket

– húzta alá. Egyetlen sokszínű és nagy közösség polgárai vagyunk, küldetésünk ennek őrzéséről és védelméről szól – fogalmazott Orbán Viktor.

Mint mondta: a felelősség azt követeli tőlünk, hogy kiszabadítsuk a dolgok mai folyásáról szóló beszédet a politikai korrektség és az emberi jogi szómágia béklyóiből, és nevén nevezzük a minket fenyegető veszélyeket.

A kereszténység ma a világ legüldözöttebb vallása, 215 millió keresztény elszenvedi az üldöztetés valamilyen formáját.

Irakban 2015-ben minden 5. percben megöltek egy keresztényt vallási meggyőződése miatt – tette hozzá.
Kiemelte: a fenyegető veszélyeket néven kell nevezni. A kormányfő szerint az is tény, hogy ezekről az eseményekről kevés híradást olvashatunk a nemzetközi sajtóban, és „nagyítóval kell keresnünk” a keresztények kiirtását elítélő politikai megnyilvánulásokat is.

Ma a minket fenyegető legnagyobb veszély a keresztény gyökereket megtagadó Európa közönyös, közömbös némasága

– emelte ki.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a világnak meg kell ismernie azokat a bűnöket, amelyeket az elmúlt években a keresztények ellen követtek el, és meg kell értenie, hogy napjaink keresztényüldözései globális folyamatokat jeleznek előre.

A világnak meg kell értenie, hogy ma már nem kisebb dolog, mint az európai életforma jövője és a mi identitásunk is kockán forog – nyomatékosította a miniszterelnök.

Mi vállalunk kezdeményező szerepet 

A kormányfő értékelése szerint bár Magyarország egy európai középállam, most mégis úgy alakult, hogy a magyarok vállalnak kezdeményező szerepet ebben az ügyben.

Ennek okát abban látta, hogy bár számos jószándékú és igaz keresztény politikus van Európában, de nincs elég politikai erejük, hogy meggyőződésük szerint cselekedjenek.

Magyarország viszont, értékelése szerint olyan stabil ország, ahol kétszer nyert kétharmaddal a kormányt vezető politikai erő, gazdasági hátországa szintén stabil, közgondolkodása pedig egészséges, ami azt jelenti, hogy mi vagyunk abban a helyzetben, hogy a keresztényüldözés ellen szót emeljük.

„Számunkra Európa egy keresztény kontinens, így is szeretnénk megőrizni, ha az egészet nem is tudjuk, legalább azt a szeletét, amit a magyarokra bízott a Jóisten” – fogalmazott a miniszterelnök.

Kifinomult és rafinált módszerekkel dolgoznak a keresztényüldözők

– mondta Orbán Viktor

A kormányfő arra sürgette és kérte Európa politikusait, hogy tegyék félre a „politikai korrekt beszédmódot, az emberi jogi óvatosságot”, és tegyenek meg mindent az üldözött keresztények érdekében, ami hatalmukban áll.

Speciális ösztöngíjprogram is segíti az üldözött keresztény családok fiataljait

Orbán Viktor a magyar kormány keresztényüldözés elleni tevékenységéről szólva felidézte: a kormány 2016-ban a keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárságot hozott létre, valamint azon túl, hogy segítenek helyreállítani a keresztény közösségek házait és templomait, az Ökumenikus Segélyszervezet jóvoltából közösségi házakat is építenek Irakban, Szíriában és Libanonban.

Közölte: létrehoztak egy speciális ösztöndíjprogramot is az üldözött keresztény családok fiataljai számára, így ők magyarországi tanulmányaik után otthonukba visszatérve közösségük meghatározó és megtartó tagjai lehetnek. Kitért arra is, hogy a dolgoznak egy magyar alapítású egyetem létrehozásán is a Pázmány Péter Katolikus Egyetem közreműködésével.

A kormányfő tájékoztatása szerint az iraki város, Tell-Uszkof megrongált lakóházainak helyreállításához a magyar kormány 580 millió forint támogatást nyújtott, melynek köszönhetően több száz jelenleg belső menekültként élő iraki keresztény család térhet majd vissza otthonába, valamint támogatták az Antióchiai Szír Katolikus, illetve a Szír Ortodox Egyház humanitárius tevékenységét is.

A segítséget kell odavinni, ahol arra szükség van  

„Mi, magyarok azt akarjuk, hogy a szír, az iraki és a nigériai keresztények minél előbb visszatérhessenek arra a földre, ahol őseik már több száz év óta laktak”; ezt nevezzük magyar szolidaritásnak, (…) Hungary helps„

– fogalmazott a miniszterelnök.

Kiemelte azt is:

a magyar Országgyűlés valamennyi párt támogatásával közös határozatot fogadott el arról, hogy elítéli a keresztényüldözést, valamint az Iszlám Állam tevékenységét, és felszólítja a nemzetközi büntetőbíróságot, hogy kezdeményezzen eljárást a keresztények legyilkolása miatt.

A miniszterelnök arra is felhívta a figyelmet: amikor az üldözött keresztények hazatérését támogatják, valójában egy küldetést teljesítenek, az alaptörvény ugyanis kimondja, hogy elismerjük a kereszténység nemzetmegtartó erejét.

Magyar Idők Online, Hirado.hu, MTI

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑