Cadmus fordítás Cadmus
Terrorelhárítás

2016. 03. 25.

Orbán Viktor: A terror minden formája ellen küzdeni kell

2016. 03. 25.

A terror minden formáját vissza kell utasítani, küzdeni kell ellene, a terroristákkal szemben fel kell lépni – jelentette ki a miniszterelnök kedden Tatabányán, más témában tartott sajtótájékoztatóján a reggeli brüsszeli robbantásokról szólva.

Orbán Viktor szerint a történtek tanulsága, hogy erősíteni kell az európai együttműködést a belbiztonsági szervek között.

 

A kormányfő megerősítette, hogy eddig két magyar sérültről tudni. Azóta már mindkettőt megműtötték, állapotuk stabil.

A miniszterelnök az áldozatok hozzátartozóinak az egész ország nevében részvétét nyilvánította.

Azt is megismételte – mint azt Pintér Sándor belügyminiszter délelőtt bejelentette -, hogy a Brüsszelben történtek miatt ideiglenesen elrendelte a terrorkészültség kettes, magas fokozatát. A Terrorelhárítási Központ teljes állománya is készültségben van.

“Ezek elővigyázatosságból meghozott intézkedések, amikor helyreáll a kommunikáció Brüsszellel, és minden információ megbízhatóvá válik, akkor tudunk dönteni arról, hogy fenn kell-e tartani az ideiglenes kettes fokozatú terrorkészültséget” – fogalmazott Orbán Viktor.

A brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson történt kedd reggeli robbantásoknak eddig 34 halálos áldozata és több, mint 200 sebesültje van.

A miniszterelnök beszédének a leirata itt olvasható.

Az eseményen készült videó vágatlan változata letölthető a Sajtószobában.

Orientalista.hu – MTI (Kormány.hu nyomán)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑