Cadmus fordítás Cadmus
Keresztényüldözés

2015. 01. 10.

Örmény keresztény katedrális romboltak a vahabita terroristák Aleppoban

2015. 01. 10.

Tegnap reggel az Iszlám Front (Dzsabhat Al-Iszlamija: közel-keleti vahabita diktatúrák által pénzelt és fenntartott terrorszervezetek koalíciója) legnagyobb frakciója, a Harakat Aharar Al-Sham (“Levante Felszabadítóinak Mozgalma”) fegyveresei aknavetőkkel lőtték a Szent Rita Katedrálist az Al-Tillal kerületben, kívülről pusztítva a történelmi örmény katolikus keresztény templomot Aleppo városában.

A Harakat Ahrar Al-Sham terroristái már számos alkalommal célba vették a Szent Rita Katedrálist; nem jelent semmilyen stratégiai előnyt ezeknek a fegyvereseknek, abból a tényből következtetve, hogy csak polgári személyek látogatják ezt a templomot (főleg a nagy létszámú aleppoi keresztény örmény közösség). Nem örmény katolikus városiak szintén használják a katedrális kútjait, mert több helyen nincs ivóvíz a környék lakóközösségeiben, a szétrombolt vízvezetékek miatt.

Egy helyi forrásunk szerint egy polgári személy sem sérült meg a katedrális elleni legutóbbi érzéketlen támadás során; azonban több tüzérségi eszközből nagy erővel lőtték a környékbeli lakónegyedeket a Harakat Ahrar Al-Sham terrorista frakció fegyveresei.

A mai támadás négy hónappal azután történt a Szent Rita Örmény Katedrális ellen Al-Tillalban, hogy az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) nevű terrorszervezet vahabita martalócai Deir Ezzor tartományban lerombolták az Örmény Emlékművet. Szíria keresztény örmény közössége a legnagyobb létszámú a Közel-Keleten, Aleppo városa biztonságos menedék volt sok örmény számára, amikor menekülniük kellett az oszmán-török nacionalista erők által elkövetett népirtás elől a múlt században.

Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑