Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 04. 23.

Orosz helikopterek fedezik a szíriai hadsereg előrenyomulását

2016. 04. 23.

Az Orosz Légierő MI-28NE harci helikopterei “isteni” segítséget jelentenek a Szíriai Arab Hadsereg lövész alegységeinek, amelyek a kiterjedt kelet-szíriai sivatagban hajtanak végre műveleteket. – közölte az almasdarnews.

Hogy pontosan miért? Nos, a Szíriai Fegyveres Erőknek többé nem szükséges, hogy pirkadatig várjanak az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet állásai elleni támadásokkal, ehelyett már az éjszakai órákban lecsaphatnak az említett terrorszervezetre, nagy részben az Orosz Légierő harci helikoptereitől kapott légi fedezetnek köszönhetően.

Amikor a Szíriai Fegyveres Erők felszabadították a történelmi Palmyra (Tadmur) várost az ISIS uralom alól 2016. március végén, a kormánycsapatok képesek voltak minden éjszaka előrehaladni, mert az Orosz Légierő fejlett eszközei még a lövész alegységek támadása előtt semlegesítették az ellenséges védőket.

Ugyanez a helyzet jelenleg Palmyrától északra.

Minden éjjel orosz harci helikopterek vezetik a támadást az ISIS ellenőrzése alatt álló helyszínek ellen Palmyrától keletre és északkeletre, megtisztítva az utat a Tigris Alakulatok elől, hogy elfoglalják a jól megerődített térségeket.

Ezek nélkül az orosz harci helikopterek nélkül a Szíriai Fegyveres Erők nem nem tudnák ilyen hatékonyan támadni az ISIS terroristák védelmi vonalait a kiterjedt sivatagban, ahol addig bonyolult volt előre haladni; azonban a helyzet mostanra megváltozott.

A Szíriai Arab Hadsereg minden hadmozdulatát orosz harci helikopterek támogatják Kelet-Homszban, amely gyengíti a terrorszervezet ellenállását.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑