Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Szíria

2017. 10. 14.

Orosz Honvédelmi Minisztérium: Ezer terrorista érkezett Irakból Szíriába

2017. 10. 14.

A Szíriai Arab Hadsereg folytatja sikeres offenzíváját a megszálló terroristák ellen, letiporva az ISIS fegyvereseit Deir Ezzorban és Al-Majadinban, egyre több szélsőséges militáns érkezik az országba Irak olyan vidékeiről, amelyeket az USA vezette koalíció csapatai ellenőriznek, közölte az Orosz Honvédelmi Minisztérium.

Ezernél több vahhabita terrorista lépett be Szíria földjére Irak két tartományából, ahol az USA vezette koalíció “ISIS ellenes” hadműveleteket hajt végre, nyilatkozta az Orosz Fegyveres Erők vezérkarának képviselője.

Az Orosz Fegyveres Erők Vezérkarának hadműveleti főcsoportfőnöke, Szergej Rudszkoj vezérezredes arról számolt be, hogy a terroristák harckocsikat, hadfelszerelést és rakéta sorozatvetőket szereztek (!), és ezekkel érkeztek Szíriába az iraki Ninive és Anbar tartományokból.

Egy nagy offenzívában vesznek részt, amelynek a célja, hogy mélyen benyomuljanak Szíria földjére egy 3000 főt számláló kontingens részeként.

“A szíriai kormánycsapatok határozott hadműveleteinek és az Orosz Légierő tűztámogatásának köszönhetően, a vahhabita terroristák nem érték el céljaikat, az ISIS terroristák ellenoffenzíváját a szíriai kormánycsapatok és a szövetséges paramilitáris egységek visszaverték, valamint a terroristák fő erőit megsemmisítették.” mondta Rudszkoj vezérezredes a sajtótájékoztatón.

Rudszkoj tábornok ezenkívül elmondta, hogy legalább 450 fő terrorista hajtott végre támadásokat a Szíriai Fegyveres Erők ellen az Al-Tanf határállomás térségéből, amelyet az USA fegyveres erői tartanak megszállva. A tábornok hozzátette, hogy a támadásokat a Szíriai Fegyveres Erők sikeresen visszaverték az Orosz Légierő támogatásával .

Vahhabita terroristák kisebb csoportjai kezdetben blokkolni tudták az Al-Szukhana és Deir Ezzort összeköző főútvonal egyes szakaszait, azonban az említett térségeket a szíriai kormánycsapatok megtisztították.

A szíriai csapatok Deir Ezzor tartományba folyó hadműveleteit kommentálva, Rudszkoj vezérezredes elmondta, hogy a kormányerők teljesen felszabadították az Euphrates-folyó jobboldali partját Deir Ezzor várostól északnyugatra és nyugatra.

“A szíriai kormánycsapatok offenzívája Deir Ezzor közelében sikeresen zajlik. A támadó egységek Szuhail Al-Hasszan tábornok parancsnoksága alatt, az Orosz Légierő tűztámogatásával teljesen felszabadították az Euphrates-folyó jobboldali partját, északnyugatra és nyugatra a várostól, ellenőrzésük alá vonva 4600 négyzetkilométernyi területet a hazájuk földjéből.” – mondta Rudszkoj tábornok.

Rudszkoj ezenkívül közölte, hogy az orosz légi támogatás nélkülözhetetlen volt a szíriai kormánycsapatok sikeréhez. Az elmúlt héten az Orosz Légierő katonai repülőgépei 383 légi támadást teljesítettek Deir Ezor közelében, valamint 993 célpontot semmisítettek meg, ahol ISIS terroristák települtek.

“A szíriai orosz légi kontingens különleges figyelmet szentelt a vahhabita militánsok vezetőinek. Október eleje óta a terrorista entitás 31 magas rangú vezetőjét likvidálta az Orosz Légierő.” – tette hozzá a tábornok.

A magas rendfokozatú orosz tisztségviselő hozzátette, hogy Oroszország három nagy hullámban mért csapásokat az ISIS terrorszervezet által használt létesítményekre, manőverező robotrepülőgépek felhasználásával, amelyek során a terrorista entitás 37 különböző objektuma semmisült meg úgy, mint fegyverraktárak és kommunikációs központok.

Orosz tűzszerészek mostanáig, összesen 299 hektárt mentesítettek robbanószerkezetektől Deir Ezzor körül, 838 épületet és 87 kilométernyi útszakaszt, hatástalanítva mintegy 24 ezer darab aknát és házilagos készítésű robbanóeszközt.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑