Cadmus fordítás Cadmus
Oroszország

2017. 02. 08.

Orosz küldöttség Szíriában a politikai és egészségügyi együttműködésért

Képviselőkből és onkológus szakorvosokból álló orosz küldöttség érkezett hétfő reggel Szíriába, hogy politikai együttműködésről és daganatos betegségek gyógyításáról tárgyaljanak.

Dimitri Sabline állami duma képviselője és a szíriai-orosz barátság parlamenti csoport elnöke az Interfax hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a küldöttség tagjai a szíriai kormánnyal és parlamenti képviselőkkel fognak találkozni és több humanitárius tevékenységen fognak részt venni.

Alexander Joshinko Orosz képviselő azt nyilatkozta, hogy a találkozók során nem kizárt az új szíriai alkotmányról beszélni, ezenkívül a szíriai vallási vezetőkkel találkozót szervezni. A küldöttség látogatása során több iskolának is szeretnének segélyeket nyújtani.

A küldöttség tagjai közé tartozik André Caprin az Országos Sugárterápiás központ igazgatója és André Riabov a moszkvai Girtsin onkológiai kutató intézet pulmonológiai és belgyógyászati osztály vezetője.

A küldöttség további programjai találkozókat tartalmaznak szíriai egészségügyi felelősökkel, ahol orvosi továbbképzések lehetőségeiről fognak tárgyalni.

Caprin szerint a látogatás célja a lakosságnak való segélynyújtás és a szíriai orvosokkal való tapasztalat megosztás.

Orientalista.hu – Thea

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑