Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2021. 09. 14.

Orosz légi csapások sújtották az Idlebet megszálló terroristákat

2021. 09. 14.

Szeptember 11-én az Orosz Légi és Kozmikus Erők vadászbombázói több légi támadást hajtottak végre az északnyugat-szíriai Idleb tartományban és körzetében, ahol számos terrorista csoport van jelen és megszállva tartják a szíriai állam földjét.

A légi csapások Kanszafra település külterületére irányultak, amely a megszállt Idleb tartomány déli részén fekszik. A helység az Al-Kaida terrorhálózat részét képező Hajat Tahrir Al-Sham terrorista koalíció rettegett erőssége, amely a megszállt Idleb tartomány tényleges ura.

Orosz katonai repülőgépek már több mint három hete bombázzák a Hajat Tahrir Al-Sham koalícó és a vele szövetséges vahhabita terrorista csoportok állásait Idleb tartományban és tágabb körzetében. Ez a tény olyan következtetésekhez vezet, hogy hamarosan szíriai szárazföldi hadművelet indul a térségben.

Szeptember 10-én Omar Rahmun, a Szíriai Megbékéltető Bizottság szóvivője azt állította, hogy a Szíriai Arab Hadsereg hamarosan nagy kiterjedésű szárazföldi hadműveletet fog indítani Idleb tartományban és körzetében. Rahmun szerint a hadművelet fő célkitűzése az M4 országút megnyitása és biztosítása lesz, amelyik összeköti Lattakia kikötőjét Aleppo városával, Szíria ipari csomópontjával.

A Szíriai Arab Hadsereg bármilyen szárazföldi hadművelete nagy valószínűséggel a megszálló török csapatokkal történő összecsapásokat fog eredményezni Idleb tartomány területén.

Az ankarai iszlamista vezetés saját katonái életének kockáztatásával továbbra is védelmezi a Hajat Tahrir Al-Sham terrorista koalíciót és vahhabita terrorista szövetségeseit. A szíriai régióban történt legutóbbi összecsapások során két török katona vesztette életét és három megsebesült.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Forrás: South Front katonapolitikai honlap

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑