Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2019. 07. 29.

Orosz légi támadások végeztek tucatnyi török támogatású militánssal

2019. 07. 29.

12 fő vahhabita militáns halt meg, 15 fő másik megsebesült július 26-án egy orosz légi támadásban, ami a dizsihádisták egyik harcállása ellen irányult Idleb tartomány déli részén.

Szíriai kormánypárti források szerint a légi csapás a török támogatású Dzsaish Al-Ahrar egyik vezetési pontját sújtotta Tahtaja településen.

A Dzsaish Al-Ahrar elismerte, hogy öt fegyverese meghalt a légi támadásban, név szerint Abu Hamza Kasszibah, Abu Hasszab Shejkh Idressz, Abu Bashir Taum, Abo Ottoman Tahtija és Abu Nadir Shejkh Idressz.

Madzsid Alomar, egy “ellenzéki aktivista” egy videót osztott meg, amelyen sebesült militánsok jajgatnak és könyörögnek segítségért, miközben a lerombolt létesítmény romja alatt rekedtek.

A Dzsasih Al-Ahrar az úgynevezett “Nemzeti Felszabadító Front” (NFL) egyik tagszervezete, amelyet 2018-ban alakítottak különböző vahhabita fegyveres csoportok Törökország vezetésének segítségével.

Az Orosz Légi-Kozmikus Erők mostanáig fokozták légi támadásikat a szíriai Idleb tartományban és a környező térségben. Az elmúlt néhány napon orosz légi csapások semmisítették meg a “Malhama Tactical” nevű szervezet vezetési pontját, amely idegen dzsihádista zsoldosok csoportja, valamint egy rangidős szélsőséges hitszónokot.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, Forrás: SouthFront.org

Megosztom:

, , , , , ,




Back to Top ↑