Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2021. 07. 24.

Orosz légvédelmi rendszer semmisítette meg a Szíriát támadó izraeli rakétákat

2021. 07. 24.

Izraeli repülőgépek által indított összes négy levegő-föld rakétát megsemmisítette szerda hajnalban a Szíriai Légvédelem Homsz tartomány egén orosz “Buk” légvédelmi rakétakomplexumok segítségével, közölték az Orosz Fegyveres Erők.

Két izraeli F-16-os vadászbombázó a libanoni légtérből indított irányított rakétákat szerdán hajnali 01:11-kor szíriai terület ellen.

“Mind a négy ellenséges rakétát készenléti szolgálatban lévő szíriai légvédelmi egységek semmisítették meg orosz Buk-M2E rakétakomplexumok alkalmazásával.” – jelentette a szíriai Orosz Megbékéltető Központ egy sajtóközleményben. Az elhárítási műveletről készült kép és videó felvételek ellepték a közösségi médiafelületeket.

Izrael egy héten belül már második alkalommal hajtott végre agressziót a Szíriai Arab Köztársaság ellen, egy időben a hétfőn kezdődött fontos Eid Al-Adha muszlim ünneppel.

Kedden négy izraeli repülőgép nyolc levegő-föld rakétát lőtt ki a szíriai Aleppo tartomány területére, célba véve egy szíriai katonai tudományos kutató létesítményt Al-Szafira városban. A támadó nyolc rakétából hetet semmisítettek meg a Szíriai Légvédelem Buk-M2 és Pantszir-SZ elhárító komplexumai közölte Vagyim Kulit altengernagy a szíriai Orosz Megbékéltető Központ parancsnoka.

A keddi agresszió idején izraeli vadászbombázók az USA Fegyveres Erői által megszállt és a szíriai-jordániai határon lévő Al-Tanf határállomás irányából tolakodtak be a szíriai légtérbe, jelentette az Orosz Fegyveres erők szírai kontingense.

Az Izraeli Fegyveres Erők (IDF) évek óta folyamatosan légi támadásokkal provokálják a háborúban álló Szíriai Arab Köztársaságot. A Tel Avivban székelő kormány azt állítja, hogy “önvédelemből” támad “iráni” célpontokat a szuverén Szíria földjén.

Damaszkusz tiltakozott a támadások miatt, agressziónak minősítve a csapásokat. A hónap elején Oroszország, Törökország és Irán közös nyilatkozatban ítélte el a nemzetközi jogot sértő “folyamatos izraeli agressziókat, amelyek semmibe veszik Szíria és a szomszédos országok szuverenitását”

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Forrás: RT.com, Kép: Facebook

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑