Cadmus fordítás Cadmus
  • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

  • Szíriai konfliktus

  • Palesztin – izraeli konfliktus

  • Legolvasottabb híreink

  • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

  • Afganisztáni háború

  • Tajvani konfliktus

  • Örmény-azeri konfliktus

  • Időjárás

Szíria

2015. 09. 23.

Orosz műholdfelvételek teszik láthatóvá az ISIS  mozgását –  A Szíriai Légierő lesújt a megszállókra

2015. 09. 23.

Jelenleg a Szíriai Arab Légierő sokkal pontosabb és kiszámítottabb légi csapásokat mér az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) és az Al-Kaida terroristák (Al-Nuszra Front) állásaira, viharos gyorsasággal, mert ezek a támadások elrettentették a vahabita terrorista csoportokat attól, hogy szabadon száguldozzanak Szíria földjén.

A Szíriai Légierő és a Szíriai Arab Hadsereg Főparancsnoksága számára ez a légi fölény nem is jöhetett volna jobbkor, mert Hadsereg alakulatai sok helyen voltak kitéve a terrorista csoportok által indított számos offenzívának Szíriában.

A harcászati pontosság ezek mögött az erőteljes csapások mögött nagy részben az orosz katonai tanácsadóknak köszönhető, akik olyan részletes hírszerzési adatokkal és nagy felbontású műholdfelvételekkel látták el a Szíriai Arab Hadsereg Főparancsnokságát, amelyek egy hónappal ezelőtt még nem voltak hozzáférhetőek a Szíriai Légierő számára.

Hétfő reggel az orosz katonai tanácsadók újra értékes adatokkal szolgáltak, amikor a Szíriai Légierő légi támadások sorozatát indította az ISIS terrorszervezet által megszállt Al-Rakka tartomány felett.

Azonban eltérően a korábbi támadásoktól a Szíriai Légierő több olyan helyen csapott le a terrorszervezetre, ami korábban viszonylag érintetlenül maradt a légi csapások előtt és menedéket adott az ISIS fegyvereseinek.

A Szíriai Légierő legutóbb az ISIS terroristák által kiépített elektromos távvezetékekre csapott le az Al-Thalaa-táborban, Al-Rakkában, megsemmisítve a terrorszervezet villamos hálózatát, miközben ezenkívül még 25 fegyverest likvidált, akik egy közeli épületben helyezkedtek el.

Az Al-Thalaa-tábor elleni kezdeti támadását követően, orosz hírszerzési adatokat és műholdas felvételeket felhasználva egy 45 fős, azeri zsoldosokból álló ISIS kontingensről, a Szíriai Légierő elpusztította a bázisukat még hétfő délután.

Végül feltéve az “i” betűre a pontot a Szíriai Légierő lesújtott egy textil üzemre, amit az ISIS terroristák robbanószerkezet (IED) “gyárrá” alakítottak; ez a támadás egy hatalmas sárga színű felhőt hozott létre, miután a légi bombák detonálták az üzemben lévő összes robbanóanyagot.

Egy katonai forrás szerint az Al-Rakka feletti hétfői légi csapások sorozata a Szíriai Légierő legsikeresebb akciói voltak az ISIS terrorszervezet ellen, mióta az ISIS elfoglalta a tartományi fővárost 2013 végén az Al-Nuszra Front (Al-Kaida) és az FSA fegyvereseitől.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑