Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2015. 10. 02.

Orosz Pátriárka: Oroszország Szent Háborút vív Szíriában

2015. 10. 02.

Az Orosz Ortodox Egyház támogatja Moszkvát, hogy légitámadásokat hajtson végre a Szíriában tevékenykedő Iszlám Állam ellen. Az egyház Szent Háborúnak nyilvánította a beavatkozást. – közölte az Addiyar arab hírportál.

Őszentsége Kirill Pátriárka reményét fejezte ki, hogy az Orosz Föderáció beavatkozása hosszú távú békét hoz majd el a térségben. –írta mospat.ru az egyház hivatalos oldala.

Az egyház már többször felszólította az orosz kormányt, a nemzetközi szerveteket és más országok vezetőit, hogy nem maradjanak közömbösek és érezzék át a közel-keleti civilek szenvedéseit.

Őszentsége elmondta: „Ezt nem hallomásból, hanem a közel-keleti vallási vezetők személyes beszámolóiktól tudom, hogy szélsőséges terroristák az ott élő embereket katasztrofális helyzetbe taszították.”

Kirill Pátriárka szerint mély fájdalommal értesült arról, hogy a térségben élő keresztényeket megerőszakolják, bántalmazzák, lemészárolják. Papokat, püspököket rabolnak el és barbár módon templomokat semmisítenek meg.

A Pátriárka hozzátette: „A szent földön a muszlimok ugyanúgy szenvednek,  mint a többi ábrahámi vallás hívei.”

Az egyházfő sajnálja, hogy a politikai folyamatok nem hoztak semmiféle javulást, ezért szükségesnek látja a katonai védelmet Szíriában.

„ Az orosz Föderáció felelős döntést hozott, amikor határozatot hozott a fegyveres erőinek bevetéséről, hogy megvédje a szíriai társadalmat.”

132_0

Az orosz Interfax közlése szerint Vszevolod Chaplin protopópa az egyház szóvivője kijelentette:

„ A terrorizmus elleni harc az Szent Háborút jelent napjainkban. Valószínűleg országunk a legerősebb és legaktívabb a világon ezen a téren.”

A ortodox egyház támogatja Oroszország vezetőinek döntését, hogy fegyveres erőket küldjön Szíriába a terrorszervezetek ellen. Az egyház szerint ez a döntés harmóniában van a nemzetközi törvényekkel és az emberiség józan gondolkodásával.

Az egyház szóvivője szerint az orosz egyházi vezetők beleértve az iszlám, izraelita, és buddhista vallás vezetőit közös közleményben biztosították a moszkvai vezetést, hogy támogatják az orosz beavatkozást Szíriában.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑