Cadmus fordítás Cadmus
Terrorelhárítás

2015. 12. 22.

Orosz repülőgépek szétbombázták a “Sharia Bíróságot” Idlebban –  40 vahabita meghalt

2015. 12. 22.

Az Orosz Légierő pusztító csapásokat mért Idleb tartomány fővárosában vasárnap délután, végezve a Dzsasih Al-Fatah (Hódítás Hadserege) terrorista koalíció több mint negyven fegyveresével mielőtt teljesen megsemmisítette az úgynevezett Idlebi “Sharia Bíróságot”.

Egy Hama tartományi katonai forrás szerint az Orosz Légierő vadászbombázói ismételten lecsaptak a nagy épületre, ahol a “Sharia Bíróság” elhelyezkedett; az épület romjai maguk alá temették az Al-Kaida (Dzsabhat Al-Nuszra), a Harakat Ahrar Al-Sham és a Dzsund Al-Aksza (szintén Al-Kaida frakció) terrorszervezetek sok fegyveresét.

Az Idleb városi “Sharia Bíróság” megsemmisítésén kívül az orosz vadászbombázók eltalálták a Légierő Hírszerzés egykori központját, ahová több külföldi vahhabita terrorista és Muszlim Testvériség tag fészkelte be magát.

A légi csapásokat követően a Muszlim Testvériség hálózatához tartozó közösségi média aktivisták az orosz légicsapásokat polgári személyek elleni támadás sorozatként próbálták meg beállítani; azonban az Al-Masdar Hírújság szerkesztősége visszakereste a támadások helyszínét és kutatást végzett a megtámadott helyszínekről.

Az Orosz Légierő csapásai végeztek a szíriai polgári védelem egyik tagjával Idleb városában; azonban ezt a tagot arról is ismerték, hogy a Dzsabhat Al-Nuszra és a Harakat Ahrar Al-Sham terrorszervezeteknek dolgozott, amikor azok kivégzéseket hajtottak végre.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑