Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2016. 03. 27.

Orosz tiszt is életét vesztette Palmyránál

2016. 03. 27.

Az orosz különleges műveleti erők (Specnaz) egyik tisztje hősi halált halt Szíriában, egy célmegjelölő feladat végrehajtásakor Palmyra (Tadmur) város közelében, közölte a Hmeimim légi támaszpontra telepített orosz kontingens sajtószóvivője.

A tiszt nevét, rendfokozatát és az incidens időpontját nem hozták nyilvánosságra.

A szóvivő szerint “a tiszt egy hete feladatot teljesített Tadmur (Palmyra) közelében, megjelölve fontos ISIS terrorista létesítményeket és pontos koordinátákat nyújtva az orosz légicsapásokhoz.” – jelentette a RIA Novosztyi orosz (belföldi) hírügynökség.

A szóvivő kijelentette, hogy a katona helyzetét az ellenség meghatározta és ezután bekerítették a megszálló fegyveresek, ekkor úgy döntött, hogy magára vonja az ellenség figyelmét és minél több támadóját a halálba viszi.

“Hősként halt meg” – mondta a szóvivő.

Az orosz különleges erők (Specnaz) jelenlétét és az általuk végrehajtott célmegjelölő küldetéseket Oroszország Központi Katonai Körzetének parancsok-helyettese, Alekszander Dvornyikov vezérezredes, Oroszország szíriai hadjáratának vezetője megerősítette.

Nyugodj Békében Bajtárs! Hős mártír vagy, akinek kiomló vére megszentelte Szíria földjét. – búcsúzott az orosz tiszttől Syria سورية facebook oldal.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (Forrás: Syria سورية)

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑