Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2023. 07. 30.

Orosz-ukrán béketárgyalások kezdődhetnek Szaúd-Arábiában

2023. 07. 30.

A szaúdi külügyminisztérium bejelentése szerint augusztusban egy Ukrajnával kapcsolatos konferenciát hívnak össze Szaúd-Arábiában, melyre meghívják Ukrajna és a nyugati államok képviselőit is.

Az augusztus 5-én és 6-án, Jeddah városában lebonyolításra kerülő konferenciára 30 ország küldöttségét hívták meg. Az eseményen részt vesznek Egyiptom, Indonézia, Mexikó, Chile, Zambia és több más ország küldöttei is.

Az eseményre várják Oroszország küldöttségét is. A meghívásra a Kreml válasza az volt, hogy abban az esetben hajlandóak béketárgyalásokat kezdeményezni, ha Ukrajna elfogadja az ún. ,,új valóságot,, vagyis elfogadja, hogy területeket veszít Oroszország javára. Ukrajna pedig abban az esetben hajlana a tárgyalásokra, ha az orosz hadsereg kivonulna az országból.

Az még nem ismert, hogy a meghívott országok képviselői közül hányan vesznek részt az eseményen, azonban az már bizonyos, hogy Nagy Britannia, Dél-Afrika, Lengyelország, valamint az EU delegációja jelezte a részvételi szándékát. Az Egyesült Államokat Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó fogja képviselni.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Middle East Eye)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑