Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2020. 03. 21.

Oroszország bírálja az Iránt sújtó embertelen szankciókat

2020. 03. 21.

Az orosz külügyminisztérium hétfőn kijelentette, hogy az Iránt sújtó amerikai szankciók ,,emberiség ellenesek.,, Hiszen ezek miatt a szankciók miatt az iráni kormány csak nehezen tudja felvenni a harcot az egyre súlyosabb koronavírus járvány miatt.

Az orosz kormány szerint a szankciók szinte válaszfalat emelnek a COVID-19 néven ismertté vált vírus ellen harcoló Irán elé.

A 2018 májusában egyoldalúan bevezetett amerikai szankciók maximális terhet jelentenek az iráni hatóságok számára a koronavírus által okozott fertőzések megállításáért vívott küzdelemben. Az Egyesült Államok által bevezetett szankciók miatt ugyanis lehetetlen számos gyógyszer és egészségügyi felszerelés beszerzése, e miatt pedig több száz, sőt több ezer ember hal meg Iránban a koronavírus fertőzésben.

,,Több millió iráni polgárt vágtak el attól a lehetőségtől, hogy megkapja a megfelelő egészségügyi ellátást.,,

Az orosz kormányban az Egyesült Államok emberiség ellenes politikája aggodalmakat kelt, hiszen az amerikai vezetés így közvetlenül is hozzájárul civilek halálához.

Oroszország szerint ezért azonnali hatállyal fel kell oldani az Iránt sújtó szankciókat, hiszen egy világjárvány ideje nem megfelelő ahhoz, hogy Amerika a saját kicsinyes politikai érdekei szerint cselekedjen és ezzel veszélyeztesse több millió ember életét.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Middle East Monitor)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑