Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2015. 10. 01.

Oroszország elkezdte bombázni az Iszlám Államot

2015. 10. 01.

Miközben az Európai Unió látszólag széthullik migránskrízis megoldása közben, miközben a szíriai polgárháború rendezéséről nagypolitikai adok-kapok zajlik, az orosz elnök nem tökölt sokat. – közölte az alfahir.hu

Az orosz parlament felsőháza, a Szövetségi Tanács Vlagyimir Putyin elnök kérésére szerdán hozzájárult az orosz hadsereg külföldön történő bevetéséhez, lehetővé téve az orosz légierő részvételét az Iszlám Állam dzsihadista szervezet szíriai állásai elleni támadásokban. Pár órával később az orosz gépek felszálltak. Oroszország a nap folyamán korábban közölte, hogy először indított légicsapásokat az IÁ militánsai ellen.

“Értesítettük az Egyesült Államok kormányát és az amerikaiak által létrehozott koalíció más tagjait, hogy készek vagyunk állandó kommunikációs csatornák kialakítására a terrorista csoportok elleni harc maximális hatékonyságának biztosítása érdekében” – mondta az orosz diplomácia vezetője.

Oroszország felszólította az USA-t és szövetségeseit, hogy hagyják szabadon a szíriai légteret, hogy megelőzzék az esetleges baleseteket.

Az orosz légierő felvétele:

وزارة الدفاع #الروسية تنشر مشاهد لـ صوراً جوية في أولى استهدافاتها للعصابات الارهابية المسلحة في #سوريا والتي أسفرت عن مقتل عشرات الارهابيين وتدمير ابراج اتصالات ومستودعات ذخائر للمرتزقة.

Posted by ‎قوات الدفاع الوطني في الرقة‎ on 2015. szeptember 30.

Az Iszlám Állam felvétele:

A moszkvai védelmi minisztérium tájékoztatása szerint az orosz hadsereg katonai felszerelésekre, kommunikációs berendezésekre, valamint fegyver-, üzemanyag- és lőszerraktárakra mért csapást a polgárháború sújtotta közel-keleti országban. Vlagyimir Putyin orosz államfő eközben kijelentette, hogy országa légiereje támogatást fog nyújtani a Bashar el-Assad szíriai elnökhöz hű erőknek.

Azt ugyanakkor kizárta, hogy Moszkva szárazföldi harcoló alakulatokat küldjön az IÁ ellen.

A Szíriai Szabad Hadsereg (FSA) felvétele:

Az orosz légierő a szíriai tengerparti Latakia városhoz közeli újonnan kiépített katonai bázisról indítja vadászgépeit a terrorszervezet ellen. Ezzel párhuzamosan az orosz műholdak folyamatos információkkal látják el  szíriai hadsereget a terrorszervezetek mozgásáról.

Az orosz légierő  az első nap nyolc célpont ellen húsz bevetést hajtott végre.

Orientalista.hu

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑