Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2015. 11. 29.

Oroszország és Szíria erősíti viszonyát

2015. 11. 29.

Az orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov a szíriai külügyminiszterrel, Valid Muallemmel találkozott. Az egyeztetésen szóba került a török kormány elleni fellépés is, hiszen Lavrov szerint elfogadhatatlan, hogy kedden a török légierő lelőtte az orosz bombázót. közölte a Euronews.

„Szerintem több mint cinizmus, ha Irak és Szíria szomszédja deklarálja, hogy támogatja az ENSZ döntését, és azt állítja, hogy részt vesz a terrorizmus elleni koalícióban, miközben a valóságban dupla játszmát játszik, és a terroristák burkolt szövetségese” –magyarázta Szergej Lavrov.

A szíriai külügyminiszter hangsúlyozta, hogy szerinte Törökországnak területi igényei lehetnek, és a beavatkozás ezt a törekvést látszik alátámasztani.

„Már öt éve szenvedjük el a török agressziót Szíriában. Erdogan hatalomra akar jutni Szíria északi részén, ahol folytatja az Iszlám Állam, az al-Nuszra és az al-Kaida terroristáinak támogatását”– állította Valid Muallem.

Az orosz légierő támogatása lehetővé teszi a damaszkuszi kormánynak, hogy szembeszállhasson azokkal, akik iszlamista berendezkedésű Sharia alapján megalkotott állami berendezkedést akarnak az országban.

Orientalista.hu

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑