Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2016. 08. 17.

Oroszország fokozza a katonai szerepvállalást Szíriában

2016. 08. 17.

A Kreml nem hagyja el egyhamar Szíriát, kinyilvánította szándékát, hogy egy iráni légi bázist használjon nagy távolságú légi támadások végrehajtására a Szíriai Arab Hadsereg ellenségei ellen.

A hírt tegnap közölte az Al-Masdar News – ma Irán kormánya hivatalosan megerősítette, hogy Oroszország először hajtott végre légi támadásokat a Hamadan légi támaszpontról kiindulva.

Megjegyzés: Iraki légtér, iráni területek, a légtér és repülőtér használatával Oroszország nagyobb csapásmérő erőt állomásoztat a közel-keleti térségben Szíria közelében. Nem csak Szíria területén, hanem a Földközi-tengeren, az orosz haditengerészet flottaközi csoportosításában.

Újabb irányított rakétafegyverzettel, manőverező robotrepülőgépekkel felszerelt hadihajók érkeznek meg Szíria partjaitól keletre, új haditengerészeti repülőerők, ismeretlen számú tengeralattjáró csatlakozik a Szíria közelében lévő erőkhöz.

A lattakiai Hmeimim légi támaszpont befogadó kapacitását és védelmi létesítményeit kibővítik, közeli légvédelmi kapacitása és elektronikai hadviselési képességei megtöbbszöröződnek.

Az iráni Hamadan légi támaszponton nagy távolságú orosz bombázók (TU-22M3-asok) és fejlett hadszíntéri bombázó repülőgépek települnek (több SZU-34-es). Az iráni-iraki-orosz katonai együttműködésnek a szíriai válság rendezésén túlnyúló következményei lesznek az egész közel-keleti térségre vonatkozóan.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑