Cadmus fordítás Cadmus
Oroszország

2023. 07. 05.

Oroszország gazdasági teljesítménye jobb a vártnál

2023. 07. 05.

Oroszország gazdasági teljesítménye jobb a vártnál, ami lehetővé teszi számunkra, hogy minden feladatot teljesítsünk – mondta Vlagyimir Putyin elnök a Mihail Misusztyin miniszterelnökkel folytatott megbeszélésen.

“AZ EREDMÉNYEINK, LEGALÁBBIS EDDIG, MONDJUK ÓVATOSAN, JOBBAK A VÁRTNÁL, JOBBAK AZ ELŐREJELZÉSEKNÉL. EZ REMÉNYT AD ARRA, HOGY MINDEN FELADATOT, ÚGY, AHOGYAN AZT KITŰZTÜK, MEG FOGUNK OLDANI” – MONDTA AZ ÁLLAMFŐ.

Misusztyin a maga részéről elmondta, hogy Oroszország gazdasága a szankciók ellenére továbbra is helyreáll, az idei év első öt hónapjában a GDP 0,6 százalékkal nőtt. Szavai szerint ma a kormány bízik abban, hogy vis maior körülmények hiányában az ország GDP-je az év végéig több mint 2 százalékkal fog nőni.

A miniszterelnök rámutatott, hogy a reálbérek négy hónap alatt 4,2 százalékkal emelkedtek.

“Éves összehasonlításban áprilisban a reálbér-növekedés 10,4 százalékos volt. A nominálbér négy hónap alatt 11,4 százalékkal” – hangsúlyozta Misusztyin.

Hozzátette, hogy a szakértők szerint Oroszországban az infláció éves szinten nem haladhatja meg az 5 százalékot, július elején 3,4 százalék volt.

Orosz Hírek

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑