Cadmus fordítás Cadmus
Gazdaság

2015. 10. 20.

Oroszország gázvezetéket épít Pakisztánban

2015. 10. 20.

Oroszország és Pakisztán megállapodást írtak alá az új Észak-Dél elnevezésű gázvezetékről, jelentette be az Orosz Energiaügyi Minisztérium.

A tervezetet a az RT Global Resources fogja irányítani, az orosz állami technológiai vállalat a Rostec egyik alvállalata. 2014-ben Pakisztán Inter State Gas System nevű cége és Oroszország Rt Globalja bejelentették, hogy közös olaj és gáz infrastruktúrát építenek Pakisztánban egy 1100 km hosszú gázvezetékkel, aminek az évi kapacitása 12 milliárd köbméter lesz, egy folyékony természetes gáz terminálhoz fog csatlakozni a dél pakisztáni Karacsitól az északkeleti Lahore városáig.

A gázvezeték útvonalának mérnöki és modellezési munkálatai már folyamatban vannak.

„Az Észak Dél gézvezeték megépítése gazdasági együttműködést hoz létre Oroszország és Pakisztán között” -mondta Oroszország Energiaügyi Minisztere Alexander Novak pénteki beszámolójában.

A gázvezeték 2018 lesz kész a tervek szerint és 2020-tól fog működésbe lépni.

A projekt nagyon fontos Pakisztán, számára mert az ország energiaszükséglete jóval magasabb, mint amennyit jelenleg tudnak biztosítani erre hívta fel a figyelmet Pakisztán Olajügy Minisztere Shahid Khagan Abbasi.

Orientalista.hu – L. Gyula

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑