Cadmus fordítás Cadmus
Biztonságpolitika

2018. 04. 12.

Oroszország negyven Pantsir S1 légvédelmi rendszert telepített Szíriába

2018. 04. 12.

A szíriai állami média hírei szerint az orosz védelmi minisztérium az utóbbi időszakban negyven rövid és közepes hatótávolságú légvédelmi rakéta rendszert telepített az országba.

Ezt a fajta védelmi rendszert az orosz hadsereg már korábban is használta. Azonban a szíriai háborús események során jelentős tapasztalatokra tettek szert a légvédelmi rakétarendszer használata során és a tapasztalatoknak megfelelően korszerűsítették ezt a védelmi eszközt.

A Pantsir S1 légvédelmi rakétarendszert szárazföldi katonai célpontok védelmére tervezték, továbbá a nagy hatótávolságú légvédelmi rendszerek fedezeteként szolgál. Egy üteg 12 db 57E6-E közepes hatótávolságú légvédelmi rakétával (NATO kód: SA-22 Greyhound) van felszerelve, melyek 1,2 és 20 kilométer közötti távolságban képesek légi célpontok megsemmisítésére. Az üteg védelmét további két darab 2A38M típusú 30 mm-es dupla csövű légvédelmi gépágyú látja el.

Ez a védelmi rendszer képes lesz arra, hogy megvédje a Szíria területén lévő orosz katonai bázisokat egy esetleges nyugati légicsapás esetén. Korábban egy izraeli vadászgép lelövésével azonban a szíriai légvédelem is bizonyította, hogy képes megvédeni az országot az esetleges amerikai és cionista agressziótól.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑