Cadmus fordítás Cadmus
Biztonságpolitika

2016. 08. 23.

Oroszország nemzetközi rendvédelmi erő telepítését javasolja Szíriába

2016. 08. 23.

Egy orosz honvédelmi tisztségviselő többnemzetiségű nem NATO erő Szíriába telepítését javasolja.

Vlagyimir Komojedov tengernagy, orosz parlamenti képviselő és honvédelmi tisztségviselő elmondta, hogy “eljött az ideje egy ilyen koalíció megalakításának” – közölte a geopolmonitor.com.

Kína elhatározása, hogy fejlessze kapcsolatait Szíriával az első lépés lehet egy NATO nélküli katonai és politikai szövetség felé, közölte Vlagyimir Komojedov tengernagy. Az Orosz Állami Duma (a törvényhozás alsó háza) Honvédelmi Bizottságának elnöke.

A Kínai Védelmi Minisztérium Szíriával meglévő katonai együttműködésének erősítéséről szóló nyilatkozata után Komojedov tengernagy elmondta:

” A Kínai Fegyveres Erők jelenléte Szíriában az első lépés, hogy összehozzunk egy komoly katonai és politikai koalíciót, amelyet alkotó államok nem szövetségesek az agresszívan terjeszkedő NATO-blokkal. Eljött az ideje egy ilyen koalíció megalapításának…”

Múlt héten Gujan Jufej ellentengernagy, a Kínai Központi Katonai Tanács nemzetközi katonai együttműködésért felelős csoportfőnöke találkozott Fahd Dzsasszem Al-Frejdzs vezérezredes, szíriai honvédelmi miniszterrel Damaszkuszba, Szíriában.

Miközben kiemelte a szíriai konfliktus politikai megoldásának fontosságát, Jufej ellentengernagy elmondta:

“Kína és Szíria fegyveres erőinek hagyományosan baráti kapcsolatai vannak és a Kínai Fegyveres Erőknek szándékában áll, hogy fejlesszék a katonai kereskedelmet és együttműködést a Szíriai Fegyveres Erőkkel.”

Komojedov tengernagy nyilatkozata szerint Oroszország, Kína, India, Irán egyesített erőfeszítései Szíriában egy éven belül véget vethetnek az úgynevezett “Iszlám Állam” terrorentitás elleni harcnak és megsemmisíthetik, szintén hozzátéve, hogy ennek a koalíciónak az elsöprő katonai ereje számottevő politikai befolyást tud gyakorolni.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑