Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2019. 06. 18.

Oroszország szerint a CBS News csatorna együttműködik az Al-Kaidával Szíriában

2019. 06. 18.

A Szíriában lévő orosz nagykövetség elítélte a CBS News hírcsatornát amiért az Idlib kormányzóságban forgatott, mely az Al-Kaida egyik csoportjának (Hayat Tahrir Al-Sham) ellenőrzése alatt áll. A nyugati csatorna stábja rádaásul akkor forgatott amikor az orosz légierő csapást mért a terroristák ottani állásaira.

Az orosz nagykövetség Twitter üzenetében egy képet tett közzé, melyen a CBS csatorna munkatársai látjatóak az úgynevezett ,,fehér sisakosok,, nevű terrorista csoport társaságában. A csoportról pedig azt lehet tudni, hogy már a szíriai fegyveres konfliktus kezdete óta együttműködik az Al-Kaida csoportjaival. Ezen kívül pedig segítettek több nyugati állam hírszerző szervezetének, hogy vegyi támadásokat hajtsanak végre, melyeket azután a szíriai hadseregre fogtak.

Moszkva és Damaszkusz is már régóta azzal vádolja a nyugati hírügynökségeket, hogy azok együttműködnek különböző terrorista csoportokkal Szíriában. Egyfajta propaganda felületként szolgálnak a Szíriában tevékenykedő iszlamista szélsőségesek számára. Így volt ez akkor is amikor a nyugati államok által kivitelezett vegyi támadásokat a szíriai és az orosz hadseregre fogták.

Több közel-keleti elemző szerint CBS News volt az első csatorna, mely engedélyt kapott az Al-Kaidától arra, hogy forgathassanak az általuk megszállt Idlib kormányzóságban. Az amerikai újságírók közül sokan ezért a CBS híreire hagyatkoznak a szíriai eseményekkel kapcsolatban, legfőképpen az orosz és szíriai légitámadásokkal kapcsolatban.

Azonban semmi meglepő nincs abban, hogy a CBS és más nyugati médiumok együttműködnek a különböző terrorista csoportokkal, hiszen azokat az Egyesült Államok és más nyugati országok hozták létre, hogy megdöntsék a szíriai kormányt. A nyugati sajtó ráadásul még a mai napig ,,mérsékelt lázadóként,, beszél a terroristákról.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (South Front)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑