Cadmus fordítás Cadmus
Haditechnika

2019. 03. 22.

Oroszország Szíriába szállította az új  MI-28 NM támadó helikopterének prototípusát

2019. 03. 22.

Oroszország Szíriába szállította a legújabb MI-28 NM típusú harci helikopterének prototípusát tesztelés céljából. Erről március 21-i számában számolt be az orosz Izvestia napilap katonai forrásokra hivatkozva.

,,A prototípust már a Hmeimim légibázisra szállították Szíriába.,,

A MI-28 NM egy tobább fejlesztett változata az eredeti MI-28 N ,,Night Hunter,, harci helikopternek. Az új helikopternek az orr részén történtek változások és új fegyverzet irányító rendszert kapott, valamint új radart is kapott.

Az Izvestia hírlap szerint az orosz hadsereg szeretné tesztelni a helikopter új felszerelését és fegyvereit, mégpedig forró és homok viharos körülmények között a szíriai sivatagban.

A TASS hírügynökség információi szerint a MI-28 NM fel lett szerelve egy új fajta irányított rakétával, mely elektronikus optikai kereső rendszerrel működik és egy belső navigációs rendszer (INS) vezérli. Hatótávolsága pedig több mint 25 kilométer. A rakétát szintén tesztelni fogják Szíriában.

A hónap elején Sergei Shoigu orosz védelmi miniszter kijelentette, hogy Oroszország 316 új fajta fegyvert tesztelt eddig  a szíriai konfliktus során. Ez lehetővé tette az ország számára, hogy fejlessze fegyvereit és növelje harci tapasztalatait.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (South Front)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑