Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 05. 09.

Oroszország új katonai támaszpontot létesít Palmyrában

2016. 05. 09.

Oroszország jelenleg a szíriai sivatagi város, Palmyra (Tadmur) egy részét katonai bázissá alakítja, hogy terrorszervezetek elleni hadműveletek kiinduló helyének használja a háború dúlta országban. – közölte az almasdarnews.

Andrej Borodulin, az AFP tudósítója közzétett egy videófelvételt, amely megmutatja a jelenleg létesült és teljesen bekerített bázist, ahol a fejlett Pancir-S1 légvédelmi rendszert telepítették.

A Pancir-S1 egy kombinált, rövid és közepes hatótávolságú föld-levegő rakéta és légvédelmi tüzér fegyverrendszer. A legújabb légvédelmi technológiát jeleníti meg, amely fáziseltérítésű radarokat használ célkövetésre és célmegjelölésre egyaránt.

A Bashar Al-Asszad szíriai elnök kormányát támogató orosz fegyveres erők a Hmeimim légi támaszponton települnek, délre a tengerparti Lattakia városától.

Katonai elemzők szerint a szíriai sivatag mélyén újonann felépített bázis jól rámutat arra az orosz szándékra, hogy kiterjesszék a hadműveleteket keleti irányba, az ISIS terrorszervezet tényleges központja Al-Rakka, és a kelet-szíriai Deir Ezzor város felé.

Habár eddig még nem észleltek orosz katonai repülőgépeket Palmyra (Tadmur) repülőterén, széles körben arra lehet számítani, hogy Palmyra egén zajos Szuhojok és MI harci helikopterek fognak körözni.

Orosz légi csapások számottevően segítették a Szíriai Arab Hadsereget abban, hogy március végén felszabadították Palmyra (Tadmur) várost az ISIS terrorszervezet uralma alól.

Az Orosz Légierő lesújtott az ISIS terroristákra Palmyrától északra, miközben a Szíriai Arab Hadsereg előretör

Az Orosz Légierő haladt az élen vasárnap Palmyrától (Tadmurtól) északra, számos helyszínt bombázva, amelyek az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet ellenőrzése alatt állnak az Al-Shaer-hegység közelében.

Miközben az Orosz Légierő az Al-Shaer-hegység körül törölte le a föld színéről az ISIS fegyvereseket, a Szíriai Arab Hadsereg “Tigris Alakulatai” és a 18. Páncélos Hadosztály 525. Ezrede az Al-Mahar-gázmezőn irtották a megszálló terroristákat, végezve számos ellenséges fegyveressel a harcban.

Az Al-Mahar-gázmezőn megvívott csatát követően a Szíriai Fegyveres Erők először délnek nyomultak, a Tal SyriaTel és a környező magaslatok irányába.

Jelenleg a Szíriai Fegyveres Erők egy véres csatát vívnak az ISIS terroristák ellen a Tal SyriaTel-en; azonban az ISIS terrorszervezet védelmi vonalai gyorsan összeomlanak, nagy részben az Orosz Légierő erőteljes csapásainak köszönhetően.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑