Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2020. 02. 01.

Ortodox zsidók Trump béketerve ellen tüntettek (videó)

2020. 02. 01.

Yisroel Dovid Weiss rabbi a Neutrei Karta nevű ortodox zsidó mozgalom vezetője felszólalt egy, a palesztin ügy mellett kiálló sajtórendezvényen, melyet a ,,Coalition of Palestinian American Organizations,, rendezett meg január 29-én Washingtonban a National Press Building nevű sajtó központban.

A rabbi a Donald Trump és az amerikai kormány által kidolgozott ,,Deal of the Century,, nevet viselő ún. ,,béketerv,, ellen szólalt fel, mely egyértelműen az ún. ,,Izrael állam,, érdekeit védi. Az ortodox zsidó csoport már nagyon sokszor felemelte szavát a palesztin nép jogaiért és a palesztin földek megszállása ellen.

A mozgalom nem ismeri el az ún. ,,Izrael államot,, hiszen a zsidó vallás ortodox értelmezése szerint nem lehet zsidó államot létrehozni ameddig el nem jön a Messiás.

A Neutrei Karta szerint a jelenlegi ,,Izrael állam,, nem zsidó állam, hiszen nem vallási alapon nyugszik, hanem csupán a világi cionista mozgalom által megalkotott entitás. A mozgalom szerint a cionisták nem csupán a palesztin nép, de a vallásos zsidó polgárok ellenségei is, hiszem nem tartják tiszteletben a zsidó vallás eredeti gyökereihez ragaszkodó polgárok jogait.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Neutrei Karta International)

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑