Cadmus fordítás Cadmus
Szíria A kép illusztráció.

2017. 06. 24.

OSDH: Egy hónap alatt csaknem 500 civillel végeztek a koalíciós erők légicsapásai

2017. 06. 24.

Összesen 472 civil – köztük 137 gyermek – vesztette életét az Iszlám Állam iszlamista terrorszervezet ellen harcoló, Egyesült Államok vezette koalíció légicsapásaiban Szíriában az elmúlt egy hónapban – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) pénteken.

A londoni székhelyű emigráns szervezet úgy tudja, hogy a május 23-a és június 23-a közötti időszakban vesztette életét a legtöbb civil a koalíciós erők légicsapásaiban azóta, hogy a szövetségesek 2014. szeptember 23-án megkezdték szíriai műveleteiket. Április 23-a és május 23-a között 225 polgári személy halt bele a koalíciós erők bombázásaiba.

Az OSDH-t vezető Rámi Abder-Rahmán elmondta: a szövetségesek szíriai beavatkozásának kezdete óta összesen 1953 civil – köztük 456 gyerek és 333 nő – vesztette életét légicsapásaikban.

A koalíciós erők légi támogatást nyújtanak a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű kurd-arab katonai szövetség offenzívájához, amely az Iszlám Állam fővárosának tartott Rakka ellen irányul. Emellett a dzsihadisták kezén lévő Deir ez-Zórt is gyakran bombázzák. A szövetségesek azt állítják, hogy eközben minden tőlük telhetőt megtesznek a polgári áldozatok elkerülése érdekében.

A több mint hat éve tartó szíriai konfliktusban eddig legalább 320 ezren vesztették életüket.

Orientalista.hu – MTI

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑