Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 02. 02.

Összecsapások a Szíriai Arab Hadsereg és a vahabita terrorszervezetek között Dél-Nyugat Szíriában

2015. 02. 02.

A Hezbollah és Szíria Izrael ellen mért katonai akciója óta egyre agresszívabban támad az Al-Kaida szíriai ága a Nuszra Front.

Harcok a Golán-fennsíkon Kunejtira tartományban

A Szíriai Arab Hadsereg 9. Gépesített Lövészhadosztálya együttműködve a Nemzetvédelmi Milícia (NDF) és a Hezbollah (libanoni ellenállás) önkénteseivel folytatta hadműveleteit Al-Kunjetra tartomány keleti részén, megtámadva az Al-Nuszra Front nevű terrorszervezet fegyvereseit Moszahra városán belül. Heves összecsapások zajlanak, egyik fél sem volt képes elfoglalni a másik állásait; azonban a kormány hű erők vannak mozgásban kelet felé miután áttörtek a város melletti gyümölcs gazdaságnál.
Egy nemzetvédelmi milicista forrás szerint a hazafias erők a következő Al-Nuszra Front vezetőkkel végeztek Moszahra városában: “Abu Juszif”, “Abu Abdo”, “Abu Adzsadzs” és “Abu Musza Ab Al-Gannudzsi”.
A kormányhű erők nem álltak meg Moszahrában, tovább haladtak Um Batna városa felé megtámadva a “Liva Szeif Al-Iszlam” (“Iszlám Dandárok Kardja”) és az Al-Nuszra Front nevű terrorszervezetek állásait ebben a térségben. Egy katonai forrásunk hozzátette, hogy 13 vahabita fegyveressel végeztek a hadműveletek során, közüttük volt: Mohammad Abdel-Nur Al-Adzsaami, Bilaal Milhelm Abu Fadi, Iszmael Daud Al-Hoszni és Ahmad Abu Bakr Al-Rashid.

A vahabita terrorszervezetek támadásai felerősödtek Daraa tartományban; a Szíriai Arab Hadsereg ellencsapás során visszafoglalta a Farun Raktár Komplexumot

Az Al-Kaida terrorhálózat Szírián élősködő tagszervezete, az Al-Nuszra Front együttműködve a “Szabad Szír Hadseregnek “(FSA) nevezett “mérsékelt ellenzéki” (értsd: nyugati hatalmak által fenntartott vahabita terroristák) szervezet fegyvereseivel (iskola épületeket felrobbantó, gyerekgyilkos, hasfelmetsző kannibál horda) elkezdte támadni a Szíriai Arab Hadsereg 5. Gépesített Hadosztályának állásait Al-Szuhajlijjehben, megszállva a Daraa városától északi irányban lévő gazdaságokat a 82. Gépesített Zászlóalj parancsnokságának laktanyája közelében.
Az Al-Nuszra Front Al-Szuhajlijjeh-en kívüli előrenyomulása ellenére az 5. Gépesített Hadosztály képes volt arra, hogy visszafoglalja a Farun Raktár Komplexumot dél-nyugatra Al-Szuhajlijjeh várostól; ez az ellentámadás az Al-Nuszra Front 12 vahabita fegyveresének halálát eredményezte.
Északra Al-Szuhajlijehh-től az Al-Nuszra Front és az FSA terroristái többször támadtak Dilli és Burkvah falvak ellen, kezdetben a vahabita hódítók képesek voltak elérni némi területi nyereséget; azonban az 5. Gépesített Hadosztály katonái vissza tudták szorítani előrehaladásukat és visszaszerezték az elvesztett pozícióikat.
Al-Atash faluban az Al-Nuszra Front megkísérelt áttörni az 5. Gépesített Hadosztály védelmi vonalain a település keleti részén, de a beszivárgási kísérletet a katonák visszaverték miután a vahabita fegyveresek nehézfegyverek tüzébe szaladtak és tüzérségi lövedékek zápora fogadta őket.

Daraa tartomány: A Szíriai Arab Hadsereg a 82. Dandár bázisánál próbálja elhárítani a vahabita hódítók támadását.

Három nappal a 82. Dandár parancsnokságának egykor helyet adó bázis eleste utána Szíriai Arab Hadsereg 5. Gépesített Lövészhadosztálya szembeszállt a vahabita terrorszervezetek offenzívájával egy kemény ellentámadás során, visszafoglalva az oxigéngyártó üzem telephelyét és Nikta Al-Maszaratot Shejkh Miszkin város terrorszervezetek megszállása alatt álló negyedeinél Daraa tartományban.
A sikeres akció eredményeként az 5. hadosztály előrenyomult a 82. Dandár parancsokság volt laktanyájáig, megtámadva a bázis északi főkapuját; azonban az 5. hadosztály még nem tudta áttörni az Al-Kaida terrorhálózat részét képező Al-Nuszra Front védelmi vonalát a heves ellenséges fegyvertűz miatt amibe ütközött.
Az 5. hadosztály a támadását követően visszahúzódott a város északi környékére annak érdekében, hogy újracsoportosítsa erőit a Nemzetvédelmi Milícia egy a 82-es bázishoz közeledő kontingensével. A “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) terrorszervezet “Déli Arcvonal Dandára” nevű fegyveresei folytatták támadásukat Dilli falunál északra Shejkh Miszkintől, belőve az 5. Hadosztály ottani állásait a dél-nyugati szektor közelében és területet nyerve a falu központ irányában.
Buszra Al-Shamban az 5. Hadosztály alegységei összecsaptak egy Al-Nuszra Fronthoz tartozó vahabita terrorista csoporttal a híres ókori római amfiteátrum közelében, heves tűzharc tört ki a felek között, 8 fő Al-Nuszra terroristával végezett a Hadsereg és 3 fő szíriai katona halt hősi halált.
Intenzív tűzharc folytatódott Deir Al-Adasz városban a Szíriai Arab Hadsereg 7. Gépesített Hadosztálya és az FSA terroristái között. További részletek még nem ismeretesek az ütközetről.

 Orientalista.hu Szíriai Arab Hadsereg  (Forrás: almasdarnews.com)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑