Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 01. 08.

Összefoglaló jelentés a Damaszkusz tartományban zajló terrorista ellenes katonai műveletekről

2016. 01. 08.

A Szíriai Arab Hadsereg egyik magasabb egységének parancsnoka elégedett a Daraja-ban elért eredményekkel.

A Szíriai Arab Hadsereg egyik magasabb egységének parancsnoka elmondta, hogy az alárendeltségében lévő erők újraindították a megszálló fegyveresek elleni műveleteket Damaszkusz tartomány Daraja nevű városában, amikor a Szíriai Légierő és a hadsereg tüzérsége folytatta a csapásmérést a terroristák állásaira.

“A Szíriai Arab Hadsereg előrenyomult Daraja városában, Damaszkusz tartomány Nyugat-Ghouta régiójában.” – közölte a magasabb egység parancsnok csütörtökön.

Hozzátette, hogy a csapatai visszafoglaltak számos épülettömböt a terroristáktól az Al-Foszul Al-Arbaa út mentén Daraja déli szektorában.

Sok terrorista meghalt és megsebesült a tisztogató műveletekben, erősítette meg a parancsnok.

Ezenkívül kedden a Szíriai Arab Hadsereg a megszálló fegyveres csoportok védelmi vonalait tartotta tűz alatt Damaszkusz tartomány Kelet-Goutha régiójában.

Kelet-Goutha területén Ejna Tarmában a Szíriai Arab Hadsereg tüzérsége masszív tüzérségi csapásokat mért a megszálló terrorista csoportok gyülekező helyeire.

Előzetes harctéri jelentések közölték, hogy legalább tucatnyi terrorista halt meg és több tucatnyi másik megsebesült, amikor a Szíriai Arab Hadsereg alegységei lerohanták a vahabita fegyveresek harcállásait Ejn Tarmában.

Hétfőn a Szíriai Arab Hadsereg alegységeinek sikerült felszabadítani egy kulcsfontosságú falut Mardzs Al-Szultan körzetében, Damaszkusz tartományban a takfiri terroristák uralma alól, miután a tüzérségi és légi csapásokkal szétverték a megszállók állásait.

A hadsereg ellenőrzése alá vonta Harasta Al-Kantara falut északnyugatra Mardzs Al-Szultantól, a Kelet-Goutha régióban Damaszkusz tartomány területén a Dzsaish Al-Iszlam, Fajlakk Al-Rahman, az Adzsnad Al-Sham és a h terrorszervezetekkel vívott összecsapásokban. A hadsereg alegységei ezenkívül tüzérségi lövedékekkel rombolták szét a vahabiták első védő vonalait.

Ezenkívül jelentések közölték, hogy a Fadzsr Al-Ummah nevű terrorista csoport fegyveresei haltak meg a hadsereg egyik támadása során Harasta városban.

Eközben szintén több vahabita fegyveres halt meg, amikor a hadsereg tüzérsége lőtte állásaikat Douma városában, Kelet-Goutha régióban.

A hadsereg ezenkívül tüzérségi csapásokat mért a vahabita fegyveresek állásaira Al-Naszhabija településnél és Bejt Najem gazdaságaiban.

A hír akkor érkezett meg amikor szíriai katonai repülőgépek terroristák állásait bombázták Daraja városában.

Nincsennek azonnali jelentések a likvidált terroristák számáról.

Vasárnap terrorista csoportok két magas rangú vezérével végeztek a szíriai kormányerők az offenzívájuk során Kelet-Gouthaban.

A Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők közös hadműveletében sok terrorista vesztette életét a Douma környéki gazdaságok területén, közöttük Bilal Al-Khanszhur, az “Al-Maghawir Dandár” nevű frakció vezére (a Dzsaish Al-Iszlam terrorszervezetből) továbbá Abu Hasszan Hamu, a takfiri terrorista csoportok rangidős parancsnoka.

Ezzel egy időben a Szíriai Fegyveres Erők csapásokat mértek a Dzsaish Al-Iszlam terrorszervezet állásaira a CARS vállalat telephelyének keleti részén és a Rahmeh gáztározó állomás közelében Harasta városban, holtan hagyva hátra több fegyverest és megsemmisítve haditechnikai eszközeiket.

Az elmúlt hetekben a Szíriai Arab Hadsereg tüzérsége és Szíriai Légierő masszív csapásokkal gyengítette a megszálló fegyveres csoportokat Damaszkusz tartomány különböző részein.

A hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők több gazdaság területéről visszaverték a vahabita fegyveres csoportokat Damaszkusz tartomány keleti részén, és elkezdték levadászni a megmaradt terroristákat az elfoglalt körzetekben.

“A Szíriai Arab Hadsereg alegységei és a nemzetvédelmiek folytatták a terrorista csoportok kiűzését Mardzs Al-Szultan körzetéből a Kelet-Goutha régióban.” – közölte a hadsereg egyik magasabb egység parancsnoka.

A kormányerők több vahabita fegyverest megöltek vagy megsebesítettek az offenzíváik során, valamint megsemmisítették azok hadianyagait.” – tette hozzá a továbbiakban.

“A Szíriai Fegyveres Erők jelenleg tovább haladnak előre Al-Naszhabijah és Harasta Al-Kantaran túl.”- mondta a Hadsereg magasabb egység parancsnoka.

“A műszaki alegységeink elkezdték hatástalanítani az út szélére telepített aknákat, hogy megtisztítsák a szárazföldi csapatok előtt az utat a gyors előrehaladásuk érdekében.” – folytatta a parancsnok.

“A megszálló fegyveresek a visszavonulásuk előtt helyeztek el aknákat és robbanó szerkezeteket.” – fejezte be tájékoztatóját a parancsnok.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑