Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 12. 01.

Összefoglaló jelentés a hadi helyzetről Aleppo városában

2016. 12. 01.

Vahhabita fegyveres csoportok több, mint 800 tagja tette le a fegyvert és adta meg magát a szíriai kormányerőknek az elmúlt 48 órában. Eközben 5600 polgári személy, közöttük 2800 gyermek hagyta el Alepponak a dzsihádista fegyveresek által megszállt részeit az elmúlt napon.

A fejlemények akkor történtek, amikor a fő sodorvonalbeli médiában folytatódik a hisztéria, néhány médium szerkesztői azt sem tudják hol fekszik Aleppo városa.

Mostanára a Szíriai Fegyveres Erők fő célja, hogy teljesen ellenőrzésük vonják Aleppo város területét. A kormányerők újabb alegységeket telepítettek Dél-Aleppoba, hogy tovább fokozzák a nyomást a dzsihádista fegyvereseken, kihasználva az ellenség személyi erőforrásainak és hadianyag utánpótlásának hiányát.

Eközben a Dzsaish Al-Fatah koalíció meg fogja próbálni északi és déli irányban visszaverni a kormánycsapatok rohamait, a Szíriai Arab Hadsereg valószínűleg egy elvágó támadást fog indítani az aleppoi Óváros (a citadella) felé, hogy véget vessen az Aleppo városáért 2012. júliusa óta vívott csatának.

Mindazonáltal a csatának még nincs vége.

A Dzsabhat Fateh Al-Sham terrorszervezet (korábbi nevén Dzsabhat Al-Nuszra, a szíriai Al-Kaida frakció) jelentések szerint erősítéseket küld Nyugat-Aleppo felé Idleb tartomány területéről. Beszámolók alapján a csoport képes volt összeszedni legalább 500 fegyverest, hogy egy utolsó elkeseredett kísérletben megpróbálják áttörni a kormányerők védelmi állásait Aleppo város körül.

Kelet-Aleppoban összecsapások vannak a kormányerők és dzsihádista fegyveresek között Helwanijahban és a Tudományos Kutató Központnál

Nehéz tüzérségi csapásokat jelentettek Szhoarban, Karm Al-Miasszarból és Al-Tarabból.

aleppo-de-c01-2016

A Szíriai Arab Hadsereg felszabadította Aleppo város Shejkh Szaid kerületét

A SouthFront katonapolitikai honlap korábban beszámolt róla, hogy a szíriai kormányerők fokozták a hadműveletek intenzitását a Dzsaish Al-Fatah terrorista szövetség ellen Aleppo város déli részében.

Ma reggel a Szíriai Arab Hadsereg alegységei benyomultak a Shejkh Szaid kerületbe és kemény harcban összecsaptak a Dzsaish Al-Fatah fegyvereseivel.

A Szíriai Honvédelmi Minisztérium szerint hadsereg mostanáig felszabadította a kerületet.

A kormányerők ezenkívül szintén benyomultak az Amirijah és a Szikarri kerületekbe.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑