Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 05. 08.

Összefoglaló jelentés a Szíriai Arab Hadsereg dél-damaszkuszi hadműveletéről (videók)

2018. 05. 08.

A Szíriai Arab Hadsereg helyreállította az ellenőrzést a dél-damaszkuszi Jalda kerület felett, miután a megszálló, nem ISIS az terrorszervezethez tartozó militánsok (a Dzsaish Al-Iszlam, az Al-Kaida/Hajat Tahrir Al-Sham és egyéb vahhabita szélőségesek) visszavonultak a térségéből a szíriai kormánnyal kötött megállapodás alapján.

Szíriai kormánypárti források szerint a hadsereg fel fogja használni a Jalda kerület területét, hogy újabb frontvonalat nyisson az ISIS-hez hű militánsok ellen Takaddom kerületben, ahol jelenleg heves összecsapások vannak.

A szíriai kormányerők szintén előretörtek az ISIS terrorszervezet ellen Hajar Al-Aswad kerület északi részében. A hadi helyzet az Al-Jarmuk menekülttáborban továbbra is feszült, azonban a Szíriai Arab Hadsereg egységei a hétvége óta itt nem tettek szert számottevő területi nyereségre.

A Szíriai Arab Hadsereghez közelálló források szintén arról számolnak be, hogy nem lesz egyezkedés a helyi ISIS terroristákkal, miután az entitás ismételten visszautasította a (nehézfegyverzet nélküli) visszavonulás lehetőségét a kelet-homszi sivatag, uralmuk alatt maradt szegletébe. Ha ezeket a jelentéseket a hatóságok megerősítik, akkor az ISIS fegyvereseinek nem marad más hátra, mint a halálukig harcolni, mert nekik a Szíriai Arab Hadsereg nem fog irgalmazni.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑