Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 08. 09.

Összefoglaló jelentés az Aleppo városi hadi helyzetről (Térképvázlatok, videó)

2016. 08. 09.

A helyzet nagyon feszült Délnyugat-Aleppoban. A Dzsaish Al-Fatah koalíció műveleti központja állásokat tart fenn a vahhbaita fegyveresek által megszállt Kelet-Aleppoba vezető folyosó mentén, jelentős pontokat uralva az 1070. számú lakónegyedben, a Ramuszeh Tüzérségi Bázison, a Ramuszeh kerület északi részén és a körforgalomnál az Al-Amerijeh körzet közelében.

Ma reggelig vahhabita fegyveres csoportok megtámadták a hadsereg állásait a 3000. számú lakónegyednél és Al-Hamdanijahnál. Szintén összecsapások zajlanak a Ramuszeh kerület északi részén és a Cement Műveknél.

Mindkét félnek problémát okoz az utánpótlás szállítása a harcok dúlta térségekbe. A Dzsaish Al-Fatah terrorista szövetség műveleti központja pár ellátmányt szállító gépjárművet küldött az Al-Ramuszeh kerületbe, miközben a szíriai kormányerők utánpótlást küldtek Nyugat-Aleppoba a Castello főútvonalon. Azonban a szállítmányok bonyolultak a frontvonalakban dúló harcok miatt.

897606_900

Vahhabita források azt jelentették, hogy a “dzsihádista” erők képesek voltak megsemmisíteni 2 harckocsit és 2 harcjárművet, valamint szerintük 40 szíriai katonát és Hezbollah harcost megöltek. Ezzel szemben a kormányerőkhöz közeli források szerint a hadsereg több, mint 60 vahhabita terroristával végzett.

CpVMfQ7VIAElgjd

Jelenleg a vahhabita terroristák megpróbálják kiszorítani a kormányerőket a Cement Művekből, az Al-Ramuszeh kerületből és a 3000. számú lakónegyedből. Ez lehetővé tenni számukra, hogy több kevesebb ellátmányt juttassanak a kelet-aleppoi negyedekbe nyitható folyosón.

Szíriai katonai repülőgépek légi támadásokat hajtanak végre vahhabita terrorista célpontok ellen Délnyugat-Aleppoban.

CpUpenyWcAA507S

Több meg nem erősített jelentés szerint a szíriai kormányerők 6000 katonát és szövetséges harcost telepítenek megerősítésként a Szíriai Arab Hadsereghez Aleppo városába. Ez az erő lehetővé teszi a kormánycsapatok számára, hogy sikerrel gátolják meg a “dzsihádisták” összes kísérletét egy Kelet-Aleppoba nyíló folyosó szélesítésére.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑